Ak Parti Tatvan Belediye Başkan Aday Mehmet Emin Geylani Röportajı

SİNAN AYGÜL/BİTLİS NEWS -  “Sinan Aygül ile 13 Soruda Kent ve Başkan” röportaj dizisinde Bitlis News Seçim Özel sayısının konuğu Ak Parti Tatvan Belediye Başkan Adayı Mehmet Emin Geylani oldu.

Geylani, kentin sorunları ve belediye başkanından beklentileri esas alınarak hazırlanan 13 soruyu Bitlis News okurları için yanıtladı.

Seçim yarışının heyecanlı geçtiği Tatvan’da farklı projeler ve söylemlerle sahaya inen adaylarla Bitlis News için söyleştik.

İlk konuğumuz genç başkan adayı Mehmet Emin Geylani kente dair projeleri anlattı. Tatvan’ın kronikleşen sorunlarının çözümü için eylem planını açıklayan Geylani şeffaf ve hesap verilebilir bir yönetim anlayışıyla hareket edeceklerini belirtti. Genç bir başkan adayı olarak gençlere de özel ilgi gösteren Geylani, uyuşturucuyla mücadele için de projeleri olduğunu söyledi.

Mehmet Emin Geylani kimdir? Bize biraz kendinizden bahseder misiniz?

1982 yılında Tatvan’da doğdum. İlk öğrenimi Fatih, orta ve lise eğitimini Tatvan İmam Hatip Lisesinde, lisans eğitimini Anadolu Üniversitesi İşletme üzerine tamladım. Yüksek lisansımı Yüzüncü Yıl Üniversitesi İktisat Ana Bilim Dalı üzerine yaptım.

Mali müşavirlik stajımı İstanbul’da tamamladım, 2009 yılında mali müşavir oldum.

2010 yılında Tatvan’da kendime ait mali müşavirlik büromu açtım ve devam etmekteyim. İstanbul Üniversitesi iş dünyasında profesyonellik eğitimini tamamladım.

Siyasete gençlik kollarında başladım. 2012 yılında Ak Parti Bitlis il yönetim kuruluna seçildim. Bir dönem ekonomiden sorumlu il başkan yardımcılığı, iki dönem mali idare işlerden sorumlu il başkan yardımcılığı olmak üzere toplamda üç dönem il başkan yardımcılığı görevlerinde bulundu. Ayrıca iki dönem Tatvan ilçe koordinatörlüğünü yürüttüm.

2013 yılında Türkiye’nin en büyük STK’larından olan MÜSİAD’in Bitlis’in kurucu üyeliğini ve başkanlığı görevlerini yaptım. Ayrıca değişik sivil toplum kuruluşlarında yönetim kurulu görevlerinde bulundum.

Evli ve üç çocuk babasıyım.

Belediye başkanı olmayı neden istediniz?

Uzun yıllardan beri memleketime ve hemşerilerime siyasetle, kültürle, sporla ve değişik alanlarda hizmet ettim. Belediyeler bu hizmetleri en hızlı ve en etkin şekilde sunabileceğimiz kurumlar. Ben halkımıza daha iyi ve kaliteli hizmetin belediye kanalı ile verileceğine inanarak bu göreve talip oldum.

Seçime katılan partiler-adaylar karşısında, partinizin ya da sizin yerel yönetim politikası açısından farkı var mı, nasıl bir fark yaratmayı düşünüyorsunuz?

Partimizin elbette yerel yönetim politikası ile ilgili bir farkı var ve olacak da. Partimizin geçmişte yapmış olduğu hizmetler ve icraatlar ortada. Biz bu hizmetleri daha ileriye taşımanın ve halkımızla iç içe olmanın ve bütünleşmenin çabası içerisindeyiz. Yaşanılır ve müreffeh bir Tatvan için halka hizmetkar olma çabası içerisindeyiz.

İcraatleriniz içinde ilk 5 kaleminiz nedir?

  1. Alt yapı ve doğal gaz çalışmalarının hızlı bir şekilde tamamlanması
  2. Sokak iyileştirme ve yol çalışmaları
  3. İstihdama yönelik Tekstil Kent
  4. Yüzen Kütüphane ve Kitap Cafe
  5. Plaj ve kamp alanları

PROJE GALERİSİ İÇİN TIKLAYINIZ

Bu kentte şu konuda bir ilki başaracağım diyebileceğiniz bir projeniz var mı?

Elbette ki var. Gönül belediyeciliğini getirip halkımız ile bütünleşeceğiz. Kent meydanı ve katlı otopark projesi ile ilçemize büyük bir ivme kazandıracağız. Proje sayesinde yoğun ve sıkışık bir kent merkezine sahip olan Tatvan’ımızı, halkın rahat nefes alabileceği ve sosyalleşebileceği bir alana kavuşturacağız, Kent Meydanının altına yapacağımız Kapalı Otopark Projesi ile Cumhuriyet Caddesi üzerinde trafiği olumsuz etkileyen park sorunu da çözerek Tatvan’ımızı daha yaşanılır bir hale getireceğiz. Özellikle istihdama yönelik yaptığımız projeler ve turizm alt yapısına yapacağımız yatırımlar ile kendi kendine yeten bir Tatvan oluşturmak olacak.

Belediye'nin kısa, orta ve uzun vade eylem planı için bir ön çalışmanız var mı?

Projelerimize hızlı bir şekilde eş zamanlı olarak başlayacağız. Malumunuz bazı prosedürler ve inşa zamanı göz önüne alındığında hizmet sunma zamanları farklı olacak. Sosyal, kültürel ve çevre projelerimiz kısa vade, istihdama ve turizme yönelik projelerimiz orta vadede olacaktır.

İşsizlik ülkenin önemli bir sorunu, bu durum istihdama dayalı projeleri önemli kılıyor, bu konudaki projeleriniz nedir? Belediye başkanı olunca yerel halk için belediye kadrosunda olmaksızın ilk 1 yıl içinde kaç kişiyi işe sokmak için istihdam garantisi verebilirsiniz?

Tekstil kent projemiz ile binlerce insan istihdam edilerek işsizlik problemi minimize etmeyi düşünüyoruz. Tekstil Kent Projemiz ilçemizi ve bölgemizi yatırımcılar için cazibe merkezi haline getirecek ve burada açılacak iş imkanları ile gençlerimizin büyük bir çoğunluğunu burada istihdam ederek yaklaşık 15.000 kişiye iş imkanı sunmayı düşünüyoruz.

Genç nüfusun yoğun olduğu bir kentteyiz ve gençlik ne yazık ki eğitim, üretim, spor veya sanatsal faaliyetler yerine işsizlik ya da madde bağımlılığı gibi Olumsuz bir pozisyonla anılıyor. Gençler için ne düşünüyorsunuz?

Gençlerimiz ifade ettiğiniz gibi maalesef olması ve yapması gerekenin dışında farklı ve zararlı işlerle uğraştırılmaktadır. Bilinçli olarak geleceğimizin güvencesi ve teminatı olan pırıl pırıl gençlerimiz kuytu köşelerde uyuşturucu müptelası ile başbaşa bırakılmış durumda. Gençlerimizin üreten beyinleri uyuşturulmuş ve düşünme ve üretme yetisi ellerinden alınmış.

Biz gençlerimize eğitsel, kültürel, sosyal, ilmi ve diğer spor vb etkinlikler ile inşallah bu müpteladan kurtaracak ve geleceğini ve toplumunu inşa eden kültürlü, birikimli, ilim, irfan sahibi toplumda söz sahibi şahsiyetler olarak yetişmeleri için gerekli çaba ve gayret içerinde olacağız.

Yerel yönetimlerin en büyük handikabı ne yapılırsa yapılsın yurttaşın yerel yöneticilere karşı bakış açısının hep şüpheci olması olmuştur. Bunun panzehiri her anlamda şeffaf ve hesap verebilir bir yönetimi anlayışını esas almaktan geçer. Bu konuda nasıl bir politika izlemeyi düşünüyorsunuz? Örneğin şeffaf olmayı taahhüt ediyor musunuz?

Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan 31 Ocak günü açıkladığı manifestoda şeffaf belediyeciliğin tüm ülkede hayata geçirileceğini belirtti. Aslında her yönetim mekanizmasında hesap verebilirlik ve şeffaf olma anlayışı olmazsa olmazlardan olmalı. Sadece belediyecilik hizmeti anlamında değil aile şirketi veya ortaklı bir teşekkülün yönetiminde dahi şeffaf ve hesap verebilir olma zihniyeti ile hareket edilmelidir. Bizim yönetim düsturumuzda şeffaf olma ve hesap verilebilir olma üzerine kuruludur. Bizim meclis toplantılarımız canlı yayın ve halka açık olarak yapılacaktır. Herkesin verilen kararlardan haberdar olması sağlanacaktır. İhalelerin hepsi açık ilan şeklinde yapılacak. Hiç kimsenin aklında bir şüphe bırakmayacağız.

Aday olduğunuz kent bölgesel anlamda muazzam bir turizm potansiyeline sahip olmasına rağmen bugüne kadar potansiyelini açığa çıkaramamıştır. Bunun sebeplerine ilişkin tespitleriniz ve bu konudaki politikalarınız nedir?

Tatvan’ımız konumu, güzergahı, coğrafyası ve sahip olduğu doğal güzellikleri ile gerçekten de müthiş bir potansiyele sahip. Ne yazık ki şuana kadar Tatvan’ımız bu doğal güzelliğini ortaya koyamamış, bilinen ve hak ettiği yerde değil. Gerek turizme yönelik yeterince yapılamayan tanıtımlar ve gerekse turizmi teşvik edici yatırımların olmayışı nedeni ile yeterince Tatvan’ımızı tanıtamamışız.

Turizme yönelik yapacağımız yatırımlar ve tanıtımlar ile Tatvan’ımızı bilinen ve tercih edilen bir şehir konumuna getireceğiz.

Herkesten oy istiyorsunuz ama herkes size oy vermeyecek. Seçimlerin realitesi bu. Seçildiğiniz zaman hizmette ve yönetimde adaleti sağlayabilecek misiniz?

Biz herkese eşit mesafede ve her kesimi kucaklayacak bir yönetim ve hizmet anlayışına sahibiz. Sadece bize oy verenleri değil halkın teveccühü ile seçilmemiz halinde tüm tatvanlıların belediye başkanı ve hizmetkarı olarak eşit mesafede ve adalet duygusu içerisinde hareket edecek ve tüm Tatvanlı kardeşlerimizin sorun ve sıkıntılarına adil bir şekilde çözüm üretmeye çalışacağız.

Temel belediyecilik faaliyetleri dışında da toplumsal anlamda önemli bir figür olacaksınız. Bu çerçevede kentimizde birlik, beraberlik ve huzurun tesisi ve güçlenmesi için bir ajandanız var mı?

Biz diyoruz ki gücümüz birliğimizde. Katıldığımız her toplantıda bahsettiğimiz gibi, biz biriz hep beraberiz. Tatvan’ı beraber yöneteceğiz. Bütün sorunları beraber çözeceğiz.

Seçilirseniz, 5 yılın sonunda nasıl bir kentte yaşıyor olacağız?

Daha müreffeh, daha huzurlu, daha güvenli, ekonomik problemlerini çözmüş, halkı birbirleriyle kaynaşmış, kenetlenmiş, istihdam kentine dönüşmüş, turizmin merkezi haline gelmiş, insanların göç edeceği bir şehir olmaktan çıkmış ve göç alacak bir kent haline gelmiş daha da yaşanılır bir şehirde yaşıyor olacağız.

Eklemek istediğiniz başka bir şey var mı?

Tatvan bir sevdadır, Tatvan’lı olmak ve Tatvan da yaşamak bir ayrıcalıktır. Bu güzel memleketi daha yaşanılır, daha huzurlu ve güvenli bir yapıya kavuşturmak için tüm halkımızdan 31.mart tarihinde sandığa gitmelerini ve Tatvan’ımızı hak ettiği yere taşımak için el birliğiyle, gönül birliğiyle oylarını kullanmalarını istiyoruz. Ve herkes bilmelidir ki tüm halkımız bizim için birdir, farkları yoktur eşit ve adil bir yönetim anlayışı ile herkesi kucaklayıcı bir hizmet anlayışı ile tüm halkımıza hizmetkâr olacağız.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.