Bakırhan Tatvan'dan seslendi "Sizin eviniz DEM Parti'dir"

BİTLİS NEWS (TATVAN) - Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Bitlis’in Tatvan ilçesinde gerçekleştirilen halk buluşmasına katıldı.

İlçe girişinde önü kesilen Bakırhan ve beraberindekiler mitinge dönen halk buluşmasının yapıldığı ilçe binası önüne kadar yürüyüş düzenledi. “Tatvan sizinle gurur duyuyor” sloganları atan binlerce kişi, Kürtçe ve Türkçe açtıkları “Özgürlük kendini yönetmekle başlar” yazılı pankartla yürüyüşe geçti. Yürüyüşe çok sayıda kişi damlardan, araçlarından zafer işaretleri ile destek verdi.

Yürüyüşün yapıldığı alanda “Tecride hayır, barış hemen şimdi” ve “Rêya 3’yemîn rêya çareseriyê ye” yazılı pankart asıldı.  Burada özgürlük ve demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına saygı duruşunda bulunuldu. Burada kitle hep bir ağızdan, “Biji berxwedanan zindanan” sloganları attı.

İlçe adaylarının selamlama ve konuşmasının ardından söz alan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, karşılaştığı coşku karşısında, “ 31 Mart’ta Kürtleri, dilimizi, toprağımızı tanımayanlara büyük bir ders vereceksiniz” dedi. Said-Nursi, Seyit Ali’ye minnet duyduğunu söyleyen Bakırhan, “Bu saydığım değerli insanlar, geçmişte bugün bizim yapmış olduğumuz işleri yapıyordu. Kürtlerin dili, kültürü için büyük bedeller ödediler. Saygı ve minnetle anıyorum” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.