Leyla Zana Bitlislilere seslendi: Sandıklarınıza sahip çıkın

BELEDİYE 13 (BİTLİS) - Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Bedlîs İl Örgütü, seçim çalışmaları kapsamında Ulucami Meydanı'nda miting yaptı.

Mitinge, siyasetçi Leyla Zana, DEM Parti milletvekilleri ile yüzlerce kişi katıldı. Mitingin yapıldığı meydan DEM Parti flamalarıyla donatılırken, “Bedlîs rabe DEM hat” pankartı asıldı. Yurttaşların yoğun ilgi gösterdiği miting öncesinde davul zurna ile halaya duruldu. Mitingde, “Jin jiyan azadî”, "Direne direne kazanacağız" sloganları atılırken, özgürlüğün sembolü olan beyaz güvercinler uçuruldu. 

EŞBAŞKAN ADAYLARI KONUŞTU

Mitingde ilk olarak söz alan DEM Parti Bitlis milletvekili Hüseyin Olan,  10 yıl önce belediyeyi aldıklarını ve yeniden alacaklarını söyledi. Ardından konuşan DEM Parti Bitlis Belediyesi Eşbaşkan adayı Sümeyye Kızılkaya, “Kentimizi kadınlarla yöneteceğiz ve Bitlis bir kadın kenti olacak. Kadın düşmanı politikalarla mücadele edeceğiz. Biz inanıyoruz ki kazanacağız. Zaman bizim zamanımızdır” dedi.

Eşbaşkan adayı Nezir Karabaş da kentte Kürt izlerinin silinmeye çalışıldığını belirterek, asimilasyona dikkati çekti. Bitlis’in birçok alanda geriletildiğini ifade eden Karabaş, “Burada 1 Nisan’dan sonra hiç kimse ötekileştirilmeyecek. Kadın erkek ayrımı olmayacak. Biz belediye olarak herkese tek tek hizmet edeceğiz. Bize oy vermiş vermemiş bakmadan sizlere hizmet edeceğiz” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.