Karabaş "‘Her DEM Partili potansiyel adaydır’

BELEDİYE 13 (BİTLİS) - Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Bedlîs İl Örgütü, 31 Mart yerel seçimlerinde belediye eşbaşkan adayı olarak belirledikleri Enver Barin’in, hakkındaki dava dosyasının Yargıtay’a gönderilmesi üzerine adaylıktan çekilmesi, onun yerine belirlenen diğer aday Faruk İşlek’in başvurusunun ise “görevinden istifa etmediği” gerekçesiyle Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından düşürülmesine ilişkin açıklama yaptı.
 
Zülfikar Hanı önünde yapılan açıklamada Bitlis Belediyesi Eşbaşkan Adayı olarak belirlenen Mehmet Nezir Karabaş ile ilçe belediye eş başkan adayları da yer aldı.
 
‘TÜRLÜ ENGELLEMELERLE KARŞILAŞTIK’
 
DEM Parti Bitlis İl Eşbaşkanı Fikret Birlik, yaptığı açıklamada seçim sürecinde AKP iktidarı ve onun emrinde olan kurumların türlü engellemeleriyle karşılaştıklarını dile getirdi.
 
Bu engellerin tümünü aşacaklarını ifade eden Birlik, “Önce Enver Barin’i, sonra Faruk İşlek’i engelledirler. Ama ne yaparlarsa yapsınlar Bitlis adaysız kalmaz, halkımız adaysız kalmaz. Üçüncü adayımızın bir dönem il başkanlığı, bir dönem de milletvekilliği yapmış Nezir Karabaş olduğunu duyuruyoruz. Halkımıza hayırlı olsun. Bizim artık dört adayımız var. Dört arkadaşımızla, bütün halkımızla belediyemizi yönetmeye geliyoruz. Hangi engelleri çıkarırlarsa çıkarsınlar mutlaka kazanacağız” diye konuştu.
 
‘HER DEM PARTİLİ POTANSİYEL ADAYDIR’
 
Bitlis Eşbaşkan Adayı Mehmet Nezir Karabaş ise, konuşmasında Bitlis halkının adaysız bırakılmaya çalışıldığını belirtti.

Karabaş, “En zor dönemde üzerimize ateş yağarken, bombalanırken kentlerimiz biz yine de dik durduk. Her bir yurtsever, DEM Parti belediye eş başkan adayıdır. Birimiz gidersek diğeri gelir. Yaklaşık 40 yıldır aktif siyaset yapıyorum. Biz, sizden güç aldığımız zaman kazandık. Bugün de sizinle kazanacağız. Dükkânları yıkılanlar, haksızlığa uğrayanlar, kadınlar, gençler bize oy verecek” ifadelerini kullandı.
 
‘4 BAŞKAN ADAYIMIZ VAR’
 
Karabaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Her parti bir adayla seçime girer. Bizim eş başkanlık sistemimiz var. Çünkü toplumun yarısı kadındır ve eşit temsiliyet gereklidir. Devletin bu konuda bizi engellemesine ve yargılamasına rağmen bunu ısrarla sürdürdük. Ben ve değerli eşbaşkan adayımız Sümeyye Kızılkaya, belediye eş başkan adaylarıyız. Fakat bizim artık dört adayımız var. Bugünden seçime kadar Kızılkaya, Barin, İşlek ve ben sizden alacağımız güçle gece gündüz çalışacağız. Belediyeyi sizlerle birlikte kazanacağız.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.