Bitlis milletvekilleri Emin Geylani için meclis araştırma komisyonu talep etti

BİTLİS NEWS (BİTLİS) - Bitlis Milletvekilleri Semra Çağlar Gökalp ve Hüseyin Olan, Tatvan Belediyesi 2022 Sayıştay Denetim raporunda tespit edilen yolsuzluk ve usulsüzlüklerin araştırılması için araştırma komisyonu açılması talebinde bulundu. Ayrıca Semra Çağlar Gökalp konuyu İçişleri Bakanı ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanına sordu.
...
2019 seçimlerinde tartışmalı bir şekilde belediye başkanı olan Geylani'nin ismi göreve geldiği günden beri yolsuzluk iddialarıyla anılıyor. Geylani'nin korumalarının yolsuzluk iddialarını gündeme getiren gazeteci Sinan Aygül'e bir yolsuzluk haberinin ardından saldırmaları iddiaları güçlendirirken bir doğrulama da Sayıştay'dan geldi.
...
Sayıştay tarafından hazırlanan 2022 yılına ait denetim raporunda 34 usulsüzlük bulgusuna yer verildi. Bu yönüyle belediyeler arasında neredeyse en fazla bulgu Tatvan Belediyesine ait denetim raporunda tespit edildi.
...
HEDEP Bitlis Milletvekilleri Semra Çağlar Gökalp ve Hüseyin Olan Sayıştay raporları ile kesinlik kazanan bir çok usulsüzlük de dahil olmak üzere genel olarak bütün iddiaların incelenmesi için Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasını talep etti. Bitlis milletvekilleri Sayıştay raporunda tespit edilen usulsüzlükler ve diğer iddiaları da yazarak meclis başkanlığına sundu.
...
Yine Bitlis Milletvekili Gökalp tarafından İçişleri Bakanı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanına verilen soru önergesinde iddialara ve bugüne kadar ki Sayıştay tespitlerine karşı ne yapıldığını soruldu.
...
Bakanlığın cevaplaması istemiyle hazırlanan önergede şu sorular soruldu;
...
1. Tatvan Belediyesinin 2022 Sayıştay Denetim Raporunda bahsi geçen usulsüzlükler ile ilgili bir soruşturma açmayı düşünüyor musunuz?
...
2. 2019 yerel seçimlerinden önergeye cevap verildiği tarihe kadar Tatvan Belediyesi bakanlığınızca kaç defa denetlenmiştir ve bu denetimlerde hangi sonuçlara ulaşılmıştır?
...
3. Sayıştay bulgularında 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun görevi kötüye kullanmaya ilişkin hükümleri gereği hapis cezası gerektirecek düzeyde olması itibariyle Tatvan Belediyesi hakkında şimdiye kadar herhangi bir adli soruşturma başlatılmış mıdır?
...
4. Tatvan Belediyesi tarafından 2019 yerel seçimlerden önergeye cevap verilen tarihe kadar yapılan mal, hizmet ve yapım işi alımlarında doğrudan temin ve pazarlık usulleri ile kaç tane ve TL’lik alım yapılmıştır? Bu alımların toplam içerisindeki sayı ve değer anlamındaki oranları kaçtır?
...
5. Sayıştay raporuna konu olan; Belediyenin mevzuata aykırı bir biçimde vekâleten atama yaptığı 10 ayrı müdürlük hangileridir? Bu müdürlüklere atanan kişiler kimlerdir? Bu kişiler kendilerine verilen harcama yetkisinden dolayı kaç TL’lik harcamaya imza atmışlardır?
...
6. Tatvan Belediyesi tarafından belediyeye dolaysıyla halka ait olan taşınmazların hemen hepsinin satılmasının gerekçesi nedir? Bu taşınmazlar kimlere, hangi fiyatlarla satılmıştır? Bu satışlara dair bakanlığınızca bir soruşturma açılmış/açılacak mıdır?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.