Ak Parti Bitlis'te temayül yoklaması yaptı: Geylani güvenoyu alamadı, Tanğlay aday olmuyor!

BİTLİS NEWS (BİTLİS) - AK Parti'de yerel seçimde aday belirlemenin önemli aşamalardan biri olan temayül yoklaması 80 ille eş zamanlı olarak Bitlis'te de dün gerçekleştirildi.

Dijital ortamdaki oylamaya 81 ilden yaklaşık 150 bin parti üyesi katıldı. Partililer kimi aday görmek istediklerini işaretleyerek belediye başkanlarının AK Partili oldukları yerlerde belediye ve mevcut başkanla ilgili sorulan 5 soruya cevap verdi. 

GEYLANİ GÜVENOYU ALAMADI, TANĞLAY YENİDEN ADAY OLMAYACAK

Yapılan temayül yoklaması sonuçları kamuoyuyla paylaşılmıyor ancak AK Partili kaynaklardan alınan bilgiler temayül yoklamalarında daha çok genç ve yeni simaların ön plana çıktığı yönünde.

Mevcut belediye başkanları ile ilgili sorulan sorulara verilen yanıtlarda yüzde 90 civarında olumlu yanıt alan isim Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay olurken, en yüksek olumsuz yanıt verilen ve tekrar aday olarak gösterilmesi istenmeyen isim ise Tatvan Belediye Başkanı Emin Geylani oldu. Sadece iki ismin aday adayı olduğu Mutki'de mevcut belediye başkanı Vahdettin Barlak'ın da temayül yoklamasında yüksek oranda olumlu yanıt aldığı ve tekrar aday gösterilmesi gerektiği söyleniyor. 

Öte yandan Tanğlay'ın uzun bir süre önceden parti çevresine ve genel merkeze tekrar aday olmayacağını, buna göre hazırlık yapılması gerektiğini söylediği öğrenildi. 

Yine Bitlis merkez ve Tatvan Belediyeleri için eski il başkanları, belediye başkanlarından ziyade Ömer Faruk Gönenç, Mesut Kaplan gibi isimlerin daha çok öne çıktığı konuşulanlar arasında.

Diğer ilçe ve beldeler için ise net bir bilgi henüz yok.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Geylani 5 ay önce

geylaniye çok bile o kadarı. temayülde adı bile konuşulmamalıydı, ak parti parti olalı onun gibi zarar veren onun kadar boş birini görmedi.

Avatar
gençlik 5 ay önce

gençlerin önünü açın efendiler, yeter sizin artık

Avatar
Tanğlay 5 ay önce

helal olsun nesrullah başkana, siyaset böyle yapılır, hakkını verirsin, tadında bırakırsın. bu halk seni unutmayacak, baştacısın

Avatar
Tanglay 5 ay önce

Tanglay adamdır adammm

Avatar
Turgay 5 ay önce

Sonuç bastan belliydi zaten cokda supriz olmadi sanki

Avatar
Memleket sevdalısı 5 ay önce

Nesrullah Başkan iyo bir süreç gecirdi, devam etmesi daha isabetli olur. Tatvana Allaha emanet. Yenilik Tatvana yenilik getirecek

Avatar
Tatvanli Tuncay 5 ay önce

Temaule alinmasi bile hataydi sayin Geylaninin, Nesrullah Baskan gibi dim dik durmasını bekliyoruz. Yanlistan dönmek erdemliktir. Son sayistas raporlari ortada malum

Avatar
Hasan.... 5 ay önce

Sonuçları bosverin bence Tatvana artik bir Aygül gerek. Gülmek gerek daha ne kadar acik demek gerek :))