DEM Parti Bitlis Belediye Eş Başkan adayının adaylığı düşürüldü! GÜNCELLENDİ

BELEDİYE 13 (BİTLİS) - Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) Bitlis Belediye Eş Başkan Adayı Faruk İşlek, İl Genel Meclis Üyesi Adayı Çetin Gülmez ve Belediye Meclis Üyesi Adayı Hakim Kandöre'nin adaylığı, Ak Parti Merkez İlçe Başkanlığının itirazı üzerine il seçim kurulu tarafından düşürüldü.

İl Seçim Kurulu kararına itiraz eden DEM Parti YSK temsilcisinin itirazı üzerine karar kaldırıldı.

Ancak YSK'nın bu kararına bu kez de Ak Parti YSK temsilcisi itiraz etti. İtirazı değerlendiren YSK DEM Partili meclis üyelerinin adaylığının devam etmesi yönünde karar verdi.

Ancak DEM Parti Bitlis Belediyesi Eş Başkan Adayı Faruk İşlek'in adaylığını DEM Parti il yönetim kurulu üyesi olduğu ve istifa etmediği için aday gösterilemeyeceği gerekçesiyle düşürdü. 

Karara itiraz yolunun kapalı olması sebebiyle verilen kararda adaylığı düşürülen ismin yerine 2 Mart Cumartesi günü saat 17.00'ye kadar yeni aday gösterilmesi gerekiyor.

İL SEÇİM KURULUNUN VERDİĞİ İLK DÜŞÜRME KARARI;

YÜKSEK SEÇİM KURULUNUN  İLK KARARI;

YÜKSEK SEÇİM KURULUNUN İKİNCİ DÜŞÜRME KARARI; 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.