BİTLİS NEWS (TATVAN) - Tatvan Esnaf ve Sanatkarlar Odası (ESO) Başkanı Emrullah Tekin, kaybettiği seçimin ardından, YSK kararı ile tekrar başkan olarak atanmıştı.

Yönetim kurulunca seçim kararı alınması üzerine tekrar aday olduğunu açıklayan Emrullah Tekin, geçtiğimiz seçim sürecine ilişkin açıklamada bulundu.

Tekin'in açıklaması şöyle;

'Bilindiği üzere 14 Ocak 2014 tarihinde, esnaflarımızın teveccühü ile devraldığım Tatvan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı görevini 4 yıl boyunca, yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımla birlikte en iyi şekilde yürütmeye çalıştım.

Bunun sonucunda da esnaflarımızın sorunlarıyla ilgilenerek, çözümü noktasında girişimlerde bulunduk. Bu anlamda birçok projeyi de hayata geçirdik.

Alnımızın akıyla 4 yıllık süreyi yol arkadaşlarımızla beraber sorunsuz bir şekilde tamamladık.

14 Ocak 2018 tarihinde yapılan oda seçimlerinde esnaflarımızın teveccühüyle görev verilmesi için, mevcut yönetimimizle tekrar aday olduk.

Ancak ne yazık ki, karşılıklı saygı ve sevgi temelinde, demokratik bir yarış olması gereken seçim sürecinde tasvip edemeyeceğimiz, nahoş durumlar yaşadık.

Bu sebeple kamuoyunu bilgilendirme ihtiyacı hasıl olmuştur.

Şöyle ki;

Öncelikle en başından beri, gerek birebir görüşmelerde gerekse, sosyal medya ve basın yoluyla, aday olacak arkadaşlarımızın taşıması gereken şartları ve ilgili mevzuatları paylaştık.

Buna rağmen aday olmak için gereken şartları taşımayan adaylardan birine, seçim öncesinde, seçim günü ve seçimin hemen akabinde gerekli şartları taşımadığı, aday olmasının hem etik olmayacağı hem de yasal olmayacağını defalarca kez ilettik. Aday olması durumunda, seçilmişlik hakkını kaybetmekten, seçimin iptaline kadar bir dizi yasal sıkıntıların yaşanacağını, yine bu konuda itiraz etme hakkımızın doğacağını bildirdik.

Fakat söz konusu arkadaşlarımız doğacak tüm sonuçları bilerek ve önceden kabul ederek ısrarla seçime girdiler. Seçim sonucunda adaylık şartlarını taşımayan aday ve ekibi, seçim sürecinde hakkımızda yaptıkları kirli propaganda ile seçimin seyrini aleyhime çevirmeleri sonucu seçimi ikinci sırada tamamladım.

Bu sebeple seçimin sonraki günü, daha evvel ilgili arkadaşlara da bildirdiğimiz üzere, doğan itiraz hakkımızı, Tatvan İlçe Seçim Kurulu’na başvurarak kullandık. İtirazımız kabul edilerek ilgili arkadaşımızın, seçilme ehliyeti olmadığından dolayı başkanlığı düşürüldü. İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı, 11 Mart’ta seçimin yenilenmesi kararını verdi.

Fakat üst merciye yapılan itiraz üzerine İlçe Seçim Kurulu’nun aldığı karar bozularak, seçilme şartlarına haiz olmayan arkadaşımıza tekrar başkanlık tevdi edildi.

Bunun üzerine itiraz hakkımızı kullanarak ekte yer alan dilekçe ile Bitlis İl seçim Kurulu aracılığıyla Yüksek Seçim Kurulu’na itirazda bulunduk.

YSK itirazımızı yerinde görerek, ilgili arkadaşımızın gerekli şartları taşımadığı için başkanlıktan düşürülmesine karar verdi. Aynı kararda seçimde en yüksek oyu alan ikinci adayın başkan olarak atanmasına karar verildi. İkinci yüksek oyu alan kişi olarak tekrar şahsıma başkanlık görevi verildi. Karar sonucu Tatvan İlçe Seçim Kurulu’ndan mazbatamı alarak 9 Şubat 2018’de göreve başladım.

Ancak yine bu süreçte de bazı kesimlerce şahsıma dönük yoğun ve kirli bir karalama faaliyeti gerçekleşti. Mevcut başkanın görevden alınarak yerine kayyum olarak benim atandığım, bunun olması için farklı yol ve yöntemler denediğim şeklinde iftiralar ile şahsımı itibarsızlaştırmaya dönük girişimler oldu.

Ancak, itiraz dilekçesinde itiraz ettiğimiz makam ve itiraz gerekçelerimiz açıkça yer almaktadır. İddia edildiği üzere Yüksek Seçim Kuruluyla birebir görüşmemiz olmamıştır ki böyle bir kararı etkileme şansımız da gücümüz de yoktur. Biz sadece en başından beri söylediğimiz ve haklı olduğumuza inandığımız, seçilme için gerekli şartların yetersizliği konusunda hakkımızı kullanarak itirazda bulunduk. Kaldı ki biz itiraz etmesek bile zaten gerekli şartları taşımadığı için mazbatası verilmiş olsa bile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın kayıt sistemine işlendiğinde sistemsel olarak red edilecekti.

Ayrıca kayyum olarak atanma gibi bir durum söz konusu değildir. Yine başkanlığın düşürülmesi kararında ‘Emrullah Tekin başkan olacak’ diye bir ibare yoktur. Seçimde en yüksek oyu alan ikinci kişi başkan olacak denilmiştir. Bu ben değil bir başkası da olabilirdi. En yüksek oyu alan ikinci kişi ben olduğum için, seçilmiş başkan olarak göreve başladım.

İtiraz ve görev verilmesi süreci bundan ibarettir. Piyasada dedikodusu yapılan şekliyle değildir. Ne yazık ki seçim sürecinde olduğu gibi aynı çevreler tarafından yine kirli propaganda ve dedikodular yapılmaya, kamuoyu yalan yanlış şekilde bilgilendirilmeye maalesef devam ediliyor.

Bu durumdan rahatsız olduğumuzun bilinmesini isterim. İftira, yalan, asılsız ve mantıksız dedikodular ile bu durumdan rant devşirmeye çalışan herkesi kamuoyunun vicdanına havale ediyorum.

Yine şunun bilinmesini isterim ki, görev tevdi edildiğinde mevcut yönetime, esnaflarımıza hizmet için beraber çalışabileceğimizi, ortak amacımızın esnafa hizmet etmek olması gerektiğini, yeni bir seçimle halkı yormamızın gerekli olmadığını belirttim.

Fakat mevcut yönetim, farklı bir adayla yeniden seçime gidilmesi konusunda ısrarcı olunca, 25 Mart 2018 tarihinde seçime gidilmesi kararı alındı.

Bu münasebetle, size hizmet etmek amacıyla çıktığımız bu yolda bizi yalnız bırakmayacağınızı bilerek, yeni ekibimiz, yeni ve çok daha güzel projelerimizle tekrar aday olduğumuzu belirtmek isterim.

Seçim sonucunun şimdiden tüm esnaflarımıza hayırlı olmasını diliyorum.'

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
kuaför pelin 6 yıl önce

Bizler inançlı insanlarız ve şuna inanıyorum ki Tatvan Esnafı için en doğru Başkan siz olacaksınız. Bizler ne olursa olsun sizin en büyük destekçinizsiz olarak tekrar yanınızda omuz omuza kaldığımız yoldan her türlü zorluğu aşarak yolumuza devam edeceğiz. Herşeyin hayırlısını Yüce ALLAH biliyor esnaflar için ne kadar emek verdiğinizi de bütün Tatvan halkı ve esnaf kardeşlerimiz görmüştür. Hayırlısı ile her zorluğa rağmen tekrar BAŞKAN Emrullah Tekin olarak devam edecek sonuna kadar.

Avatar
demirci cafer 6 yıl önce

Onurunla yaşadığında, gururunu hiçbir alçalma incitmez.' Emrullah Tekin abim seni onurlu duruşundan dolayı takdir ediyorum. Esnaf değilim ama cani gönülden tebrik ediyorum yolun ve bahtın açık olsun.

Avatar
Oto lastik 6 yıl önce

Koaför Pelin kimin inançlı kimin inançsız olduğunu Allah tan başka kimse iyi bilemez bu basit bir seçim için Allah ı inancı kullanmak hiç te güzel değil. Kimin ne olduğunu nerden geldiğini esnaf çok iyi biliyor hakkı bilenler hakka saygı duyanlardır

Avatar
Sanayici 6 yıl önce

Toptancı ALLAH SANADA AKIL FIKIR VERSIN BEYNINEDE OKSIJEN VERSIN GiT UYU dinlen

Avatar
toptancı 6 yıl önce

ya güzel kardeşim seni seçmeyen esnafa zorla başkan olmak istiyorsun koltuk sevdanı bırak rahmetli eski başkan nevzat turgut Allah rahmet eylesin seçimi kaybetti ama adam gibi seni tebrik etti daha sen nediye uzatıyorsun çirkefleştiriyorsun tatvan esnafı hişyarı seçti sen hazmedemiyorsun yok kanunsuzluk yok yeterlilik belgesi tutturmuşsun tebrik et ve çık millet sana helal olsun desin

Avatar
tatvan 6 yıl önce

herşeyin hayırlısı olsun. başarılar dilerim

Avatar
kaportaci 6 yıl önce

ağır taş yerinde ağırdır ...bence böyle açıklamalar çok çocuksu o beni karaladı şu şöyle yaptı bu böyle yaptı demek yerine tekrar seçime gidiyoruz diğer adaylara başarılar dilerim hayırlısı olsun diyebilirsin

Avatar
Seni seçmeyeceğizzz 6 yıl önce

Seni seçmeyen esnafa nasıl Başkan oluyorsun bu kadar kravat sevdası koltuk sevdası ve en önemlisi makas sevdası niye
Ayın 14 kaybettiğin seçime hangi mantıkla tekrar aday oluyorsun seni seçseydik zaten ayın 14 de seçerdik sen varya mağdur edebiyatı yapıyorsun