Koronavirüsü İsviçre ve Avusturya'ya da sıçradı

BİTLİS NEWS (GÜNCEL) - Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan Avrupa'da görülmeye başlandı.  İtalya'da 5 kişinin hayatını kaybetmesine sebep olan koronavirüsü, İsviçre ve Avusturya'ya da sıçradı.

Avusturya'nın İtalya sınırındaki Tirol eyaletinde, iki İtalyan vatandaşında yapılan testlerde koronavirüs tespit edildi. Tirol Eyalet Başkanı Günther Platter, Tirol'a bağlı İnnsbruck kentinde yaşayan iki İtalyan'da virüse rastlandığı ve virüsün nereden bulaştığının henüz bilinmediğini söyledi.

Platter, Kovid-19'a ülkede ilk kez rastlandığını ve bu iki kişinin İnnsbruck Kliniğine kendilerinin başvurduğunu belirterek, söz konusu kişilerin hayati tehlikelerinin olmadığını dile getirdi.

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Bölüm Başkanı Reinhild Strauss da kişilerin kimlerle görüştüğünün tespit edilmeye çalışıldığını aktardı. 

Tirol Sağlık Birimi Müdürü Franz Katzgraber ise klinik bünyesinde koronavirüs için özel bir birimin kurulduğunu, bütün olasılıklara hazırlıklı olunduğunu ifade etti.

İSVİÇRE'DE VAKANIN AYRINTILARI VERİLMEDİ

İsviçre hükümetinden yapılan açıklamada ülkedeki ilk koronavirüs vakası doğrulandı.

İsviçre Federal Halk Sağlığı Merkezi, İsviçre’de ilk koronavirüs vakasını doğruladı.

Vakanın nerede ve kimde tespit edildiğini açıklamayan sağlık yetkilisi, konuyla ilgili basın toplantısı düzenleneceğini ve gerekli bilgilerin toplantıda verileceğini belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.