Demirtaş ve Mızraklı Mahsa Amini’nin katledilmesini saçını kazıtarak protesto etti

BİTLİS NEWS (GÜNCEL) - Mahsa Amini’nin İran’da ahlak polisi tarafından öldürülmesine yönelik bir protesto da Edirne cezaevinde tutuklu bulunan Demirtaş’tan geldi. Demirtaş bugün cezaevinden SEGBİS’le bağlandığı duruşmaya protesto amacıyla saçını kazıtarak çıktı. Demirtaş kararı hücre arkadaşı Selçuk Mızraklı ile birlikte aldıklarını duyurdu.

Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş bugün Küçükçekmece 23'ncü Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmasına SEGBİS’le bağlandı. Demirtaş duruşmada, İran’da ahlak polisi tarafından öldürülen ve tüm dünyada çeşitli eylemlerle protesto edilen Mahsa Amini’nin katledilmesini, saçını kazıtarak protesto etti.

Demirtaş’ın 'kamu görevlisine hakaret' suçlamasıyla yargılandığı dava bugün Küçükçekmece 23'ncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülüyor. Demirtaş'ın sanık olarak yargılanmasının nedeni ise 2015'te dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu'na karşı söylediği, 'YPG Fırat’ın batısına geçecek' sözleri oldu. Bu sözler nedeniyle Selahattin Demirtaş hakkında 'kamu görevlisine hakaret' iddiasıyla iddianame hazırlanmıştı.

Anahtar Kelimeler:
Selahattin Demirtaş
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.