Ahlat-Malazgirt yolu meclis gündeminde!

BİTLİS NEWS (AHLAT) - Bitlis News Genel Yayın Yönetmeni Sinan Aygül tarafından gündeme getirilen Ahlat-Karahasan-Malazgirt yolu HDP Muş Milletvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit tarafından verilen soru önergesiyle meclis gündemine taşındı.

Koçyiğit'in Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından cevaplandırılmak üzere sorduğu sorular şöyle;

Bu bağlamda; 

1-Bakanlığınızca Ahlat ve Malazgirt ilçeleri arasındaki kara yolunda heyelan nedeniyle kullanılamaz hale gelen 7 km yolun tamamlandığı geçmişte açıklanmışsa da şu günlerde bu yolun kullanım dışı olduğundan haberdar mısınız?

2-Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son açıklamaya göre, bir süredir heyelan riski olan eski yoldan ulaşımın sağlandığı bilgisinden haberdar mısınız?

3-Yol yapım çalışması için 51 firmanın teklif verdiği ihalede, ihalenin İntekar isimli bir firmaya verilmesindeki amaç nedir? İlgili firmanın iktidarınıza yakın bir isim olduğu iddiaları doğru mudur? Eğer doğruysa ihalenin gerçekleşmesinde etkili olan temel ilkeler ihlal edilmemiş midir?  

4-Yolun şu anda yeniden yapıma geçmiş olması hususunda ihaleyi yüklenen firmanın yolun kullanılamaz hale gelmesinden kaynaklı sorumluluğu araştırılmış mıdır?

5-Yol yapımı için açılan ihalede firmaların şartname aldıktan sonra elenmesini sağlamak amacıyla ihaleye zeyilname ile bir madde eklendiği iddiaları doğru mudur? 

6-Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, şu an çöken yolun geçici olarak kapatıldığından ve tadilat aşamasının devam ettiğinden söz edilmiştir. Oluşan çökmede yüklenici firmadan kaynaklı bir ihmal ve eksiklik varsa bu konuda bir soruşturma açılacak mıdır? Veya açılmışsa soruşturma ne aşamadadır?

7-Ahlat-Karahasan-Malazgirt yol güzergahında şimdiye dek yaşanmış can ve mal kayıpları hakkında Bakanlığınıza intikal etmiş bir şikâyet var mıdır? Oluşan can ve mal kayıplarına yönelik açılan ceza veya idari dava dosyaları varsa ne aşamadadır?
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.