BİGACEM “Gazetecilerin hedef alınması kabul edilemez”

BİTLİS NEWS (BİTLİS) - Bitlis Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sinan Aygül yaptığı açıklamada gazetecilere yönelik yapılan operasyonlarla halkın haber alma hakkının kısıtlanmaya çalışıldığına dikkat çekti.

BİGACEM Başkanı Aygül “Dün olduğu gibi bugün de yine basın susturulmaya çalışılıyor. Güne 16 meslektaşımızın gözaltına alınması haberiyle uyandık. An itibariyle sayı 20’ye ulaştı. Belki dosya içeriklerini henüz bilmiyoruz ama bugüne kadarkiler neyse bugün yapılan operasyon da en fazla o kadar hukukidir. Aynı anda onlarca gazetecinin gözaltına alınması bile tek başına vahim bir durumun göstergesidir. Gazetecilik suç değildir. Basına uzanan eller sadece bireysel olarak gazetecilere değil, halkın haber alma hakkına, aydınlanma hakkına, basın ve ifade özgürlüğüne son noktada demokrasiye saldırıdır. Gözaltına alınan meslektaşlarımızın derhal serbest bırakılmasını istiyoruz.” dedi.

Ne olmuştu?

Diyarbakır’da polisler, sabah saatlerinde çok sayıda gazetecinin evine baskın düzenleyerek gözaltılar yaptı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan operasyon kapsamında gözaltına alınan gazetecilerin sayısı artıyor.

Sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarında Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) Eşbaşkanı Serdar Altan, JINNEWS Müdürü Safiye Alagaş, JINNEWS editör Gülşen Koçuk, Mezopotamya Ajansı (MA) editörü Aziz Oruç ile gazeteciler Ömer Çelik, Suat Doğuhan, Ramazan Geciken, Esmer Tunç, Neşe Toprak, Zeynel Abidin Bulut, Mazlum Doğan Güler, Mehmet Şahin, Elif Üngür, İbrahim Koyuncu, Remziye Temel, Mehmet Yalçın ve Abdurrahman Öncü gözaltına alındı. Yine, uynı soruşturma kapsamında Feynaz Koçuk da İstanbul'da gözaltına alındı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.