Garzan Mezarlığı'ndan çıkarılan cenazeler için 10 aile başvuru yaptı

BİTLİS NEWS (BİTLİS) - Bitlis merkeze bağlı Yukarı Ölek (Oleka Jor) köyü kırsalında bulunan Garzan Mezarlığı'ndan çıkarılan 267 cenaze, 19 Aralık 2017 tarihinden bu yana İstanbul Adli Tıp Kurumu’nda (ATK) bekletiliyor. 475 gün geçmesine rağmen şimdiye kadar sadece 2 aile cenazelerini alabildi. Başvuru yapan 38 aileye ise gerekçe belirtilmeden cenazeler verilmiyor. 

Cenazelerini almak için İstanbul ve Adana’dan Bitlis’e gelen Hilmi Altın, Ahmet Çelik, Mahmut Toprak, Nezir Özcan, Şayiste Karabaş Musaava Okta, Hediye Karabay, Fazile Karabay, Şadiye Bingöl ve Ziyadin  Bingöl, Bitlis Savcılığı'na başvuruda bulundu. Aileler, savcılık başvurusunun ardından Bitlis Devlet Hastanesi'ne giderek DNA için kan örneği verdi.

Bugün yapılan 10 başvuru ile birlikte toplamda 48 aile cenazelerini ATK’den almak için başvuruda bulunurken, 219 cenaze için ise herhangi bir başvuru yapılmadı.

İHD AVUKATLARINDAN ÇAĞRI

İnsan Hakları Derneği (İHD) Tatvan Şube üyesi avukatlar, başvuruda bulunmayan ailelerin bir an önce gelip, başvuru yapmalarını istedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.