Bitlis'te seçim sonuçlarına itiraz edildi!

BİTLİS NEWS (BİTLİS) - Bitlis merkezde DEM Parti  ve AK Parti seçim sonuçlarına itiraz etti. 2 bin 18 oyun geçersiz sayıldığı seçimde DEM Parti belediye başkanlığı için itiraz ederken  AK Parti hem belediye başkanlığı hem meclis üyeliği için itirazda bulundu.
.
Bitlis merkezde 31 Mart'ta yapılan seçimlerde AK Parti 8 bin 900 oy, DEM Parti ise 8 bin 702 oy alırken fark 198 oldu. Seçimde 2 bin 18 oy da geçersiz sayıldı.
.
DEM Parti, bugün İl Seçim Kurulu’na giderek itirazda bulunmak istedi. Kurul binası ile parti binası polisler tarafından ablukaya alındı. Polisler, kurul binasına gitmek isteyen kitleye ise biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti.

 
'İPTAL EDİLEN OYLARIN BÜYÜK BÖLÜMÜ BİZİM'
.
Müdahaleye tepki gösteren DEM Parti Milletvekili Hüseyin Olan, "İtiraz dilekçelerimizi hazırladık ama polis önümüzü keserek hukuksuz bir şekilde yürümemizi engelliyor. Yasal haklarımızı kullanmamız engelleniyor. Hiçbir güç hakkımızı aramamıza, gasp edilen irademizi geri almamızı engelleyemez. Biz Bitlis’i kazanmışız ve bu görüntü de bunu net gösteriyor. Tüm demokratik ve yasal yolları kullanacağız. İptal edilen oyların büyük bir bölümü bizimdir.” şeklinde konuştu.
.
Kentteki gerginlik bir süre devam etti. DEM Parti Bitlis Belediye Eşbaşkan adayı Nezir Karabaş gözaltına alınmak istendi. Polis müdahalesinde gözaltına alınan 6 kişi eminyet ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.
.
TANĞLAY "KAZANDIK, ALGI OPERASYONU YAPILIYOR" 
.
Bitlis Belediye Başkanı ve AK Partili aday Nesrullah Tanğlay ise yaptığı açıklamada seçim sonuçlarına itiraz ettiklerini söyledi.
.
Tanğlay'ın açıklaması şöyle;
.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.