Tatvan’da husumetli iki aile barıştırıldı

BİTLİS NEWS (TATVAN) - Tatvan’da geçen yıl çıkan bir kavgada bir kişinin yaşamını yitirmesi üzerine iki aile arasında başlayan husumet bugün düzenlenen barış töreniyle son buldu.

Tatvan’ın önde gelen isimlerinden eski belediye başkanı Süleyman Kara’nın girişimleri sonucu bir araya getirilen Kaçmaz ve Taş aileleri barıştırılarak aralarındaki kan davası bitirildi.

Tatvan Kardelen Otel Konferans Salonunda dualar ve Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan törene Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, Tatvan Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, Tatvan Belediye Eski Başkanı Süleyman Kara, Ak Parti Bitlis İl Başkanı Nesrullah Tanglay, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu İslam dininin barış dini olduğunu vurgulayarak, şer’den değil hayırdan yana saf tutulması gerektiğine dikkat çekti.

Kaçmaz ve Taş aileleri arasındaki husumetin son bulması için girişimde bulunan ve barış törenine öncülük eden Süleyman Kara ise “Bizleri kırmayıp barıştan yana duran iki tarafa da teşekkür ediyoruz. Rabbim tüm milletimizi beladan, şer’den fenalıktan uzak tutsun inşallah. Bu barış iki aileye de tüm halkımıza da hayırlı olsun inşallah.’ dedi.

Tören dualarla son buldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.