Tatvan'da çiftçilere meyve ağacı budama eğitimi verildi

BİTLİS NEWS (TATVAN) - Tatvan'da İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü bünyesinde açılan kurslarda çiftçilere yönelik meyve ağaçcı budama eğitimi veriliyor.

‘Hayat Boyu Öğrenme Programı’ kapsamında verilen eğitimlere ilkin ilçeye bağlı Benekli köyünden başlayan İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, diğer köylerde de aynı eğitimleri vererek çiftçileri doğru ağaç budama konusunda bilinçlendirmeyi hedefliyor.

Eğitim çalışmaları ile ilgili değerlendirmede bulunan İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Kurban, eğitimle doğru budama konusunda hataları en aza indirmeyi hdeflediklerini söyledi. Eğitimlerin köylerde devam edeceğini belirten Kurban, “İlçemizde yapılan bu eğitimler, yöre çiftçilerimizin bilinçli olarak tarım yapmasını sağlayacak, yetiştiriciliği yapılan ürünlerde hem kaliteyi hem de verimi arttırarak aile ekonomisine ve ülke ekonomisine katkı sağlayacaktır. Gençlere yönelik olan bu eğitimler, her ay ve farklı köylerde yapılacak olup, bu sayede tarımsal nüfusun gençleşmesi hedeflenmektedir. Ben inanıyorum ki; eğitime katılan ve bundan sonraki eğitimlerimize katılacak olan kursiyerler, öğrendikleri bilgileri sahada da başarılı bir şekilde uygulayacaktır” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.