"Rahva Perselasyon İhalesi" iptal edildi!

BİTLİS NEWS (TATVAN) - Tatvan Belediyesi tarafından 28 Temmuz Salı günü yapılan ve yoğun tepki çeken parselasyon ihalesiyle ilgili belediye yönetimi sessizliğini korurken, Bitlis News'in Kamu İhale Kurumu kaynaklarından ihalenin iptal edildiği bilgisi geldi.

Tatvan Belediyesi İmar Müdürlü'ğü tarafından 'Pazarlık Usulü' yöntemiyle davetiyeli olarak gizlice ihaleye çıkarılan 2020/386779 ihale kayıt numaralı "900 hektarlık alanda 3194 sayılı yasanın 18. Madde ve 2981/3290 sayılı yasanın ek 1 madde uygulamalarının yapılması" adlı hizmet alımı işi, Bitlis News Genel Yayın Yönetmeni Sinan Aygül'ün "İmar!" başlığıyla yazdığı köşe yazısıyla duyulmasının ardından kamuoyundan yoğun tepki çekmişti. 

"KORKUNÇ BİR RAKAM" 

Piyasa ortalaması ve civar illerdeki emsal ihalelerde parselasyon işleminde hektar başına ortalama 300-750 TL aralığında fiyat verilirken Tatvan Belediyesinin yapmaya çalıştığı ihalede yaklaşık maliyetin 12 Milyon 240 bin TL olduğu ve buna göre hektar başına fiyatın 13 bin 600 TL olduğu görüldü. 

İhalenin teamüllere aykırı ve kentte işi yapabilecek firmalardan gizli yapıldığını söyleyen kentteki  harita mühendisleri ve şehir plancıları Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor.

Parselasyon işinin çok maliyetli olmadığını söyleyen firmaların ortak görüşü ihalenin yaklaşık maliyetinin "korkunç bir rakam" olduğu yönünde. 

İhale komisyonunda yer alan üyelerin de konunun basında yer alması üzerine komisyon kararını imzalamak istemedikleri söylenirken Tatvan Belediyesi tarafından gizlice yapılan ihale yine belediye tarafından herhangi bir bilgilendirme yapılmadan sessizce iptal edildi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Belediye değil istihbarat servisi 4 yıl önce

Bu ne anasını satayım sanki belediye degil mossad CIA merkezi. Herşey Gizli sessiz falan. Biraz şeffaf olun ya

Avatar
Eco. eco 4 yıl önce

Ecvet Baysal ın işidir. Proje çizimleri ni mimar olan kızına yönlendirir imarı kafasına göre şekillendirir 300 milyonu cebe indirir. Müteahhitlere fazla kullanım alanı verip daire alır bide minareyi kılıfa uydurmak için banka hesabına giriş çıkış yapar. Çok tecrübeli bir harita Teknikeri var karşımızda.

Avatar
Fuat Güzel 4 yıl önce

Kendimde tatvanlym hangi parti belediye geldiyse sömürüyor düzgün.. Allah'tan korkan biri gelmedi .lanet olsun hepinizeee

Avatar
vur vur davulcu 4 yıl önce

Salı gününü beklesinler

Avatar
Vangölü Canavarı 4 yıl önce

Zaman altından para yürütüyor bunlar

Avatar
Hacı cımo 4 yıl önce

Bu kadar hırsızlar sadece bizim şansımıza mı tatvan belediyesine seçiliyor .........