Hizan’da Aslan Global Tekstil fabrikası açıldı: 500 kişi istihdam edilecek

BİTLİS NEWS (HİZAN) - Hizan’da 500 kişinin istihdam edileceği tekstil fabrikası, Vali Oktay Çağatay Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay’ın katıldığı törenle hizmete girdi.

Açılış törenine Vali Oktay Çağatay ile birlikte Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, Hizan Kaymakamı Nurhalil Özçelik, Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, Vali Yardımcıları İzzet Cem Eser, Furkan Seyman, Mehmet Emre Yıldız, İl Emniyet Müdürü Celal Özcan, kurul müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şirket ortaklarından Emin Aslan yaptığı konuşmada işsizlikten dolayı göç ettiğimiz ilçeye iş imkanı sağlayarak gelmekten gurur duyduğunu belirtti. Daha sonra ise sırasıyla yine şirket ortaklarından İbrahim Aslan, Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay ve son olarak Vali Oktay Çağatay konuşma yaptı.

Bitlis’in genç bir nüfusa sahip olduğunu belirten Vali Oktay Çağatay yapmış olduğu konuşmada;

“Ben her yerde söylüyorum bizim en büyük zenginliğimiz genç nüfusumuz. 2018’in sonunda geldiğimde tekstil işçisi sayısı 1.400’dü, an itibariyle 8500. Sadece Bitlis Organize Sanayi Bölgesinin içinde an itibariyle çalışan sayısı yaklaşık 3500 nasipse seneye Bitlis OSB’de içinde çalışan kişi sayısı 7.000 olacak. Devam eden diğer yatırımlarla beraber toplamda seneye bu zamanlarda biz Bitlis genelinde 15000 kişiyi fabrikalarda istihdam etmiş olacağız.” dedi.

Açılış kurdelesini kesen Vali Oktay Çağatay, beraberindeki heyet ile birlikte fabrikayı gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Aslan Global Tekstil Fabrikasında çalışan sayısının ilk etapta 500 kişiye daha sonra ise toplamda 700 kişiye çıkarılması planlanıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.