BİTLİS NEWS (HİZAN) - Büyük İslam Alimlerimden Bediüzzaman Said Nursi'nin hayata gözlerini açtığı Bitlis’in Hizan ilçesine bağlı Nurs Köyündeki evi ziyaretçi akınına uğruyor.

Her yıl yerli ve yabancı yaklaşık 100 bin kişinin ziyaret ettiği Nurs Köyü Kurban Bayramında da ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor.

Kurban Bayramı tatilini fırsat bilen yüzlerce ziyaretçi Bediüzzaman Said Nursi'nin doğduğu köy olan Nurs Köyü ve köyde bulunan evine akın ediyor. Köye yurdun yanısıra Azerbaycan, Rusya, İran, Irak, Suriye, Amerika, Avustralya ve Arabistan’da ziyaretçiler geliyor. Yüzlerce kilometre yol kat edip Nurs’a gelen ziyaretçiler Üstadın doğduğu evi ziyaret ederek Bediüzzaman’a duydukları özlemlerini bir nebze olsun dindinmeye çalışıyor.

‘Nurs köyüne hoş geldiniz’ tabelası ve yemyeşil ağaçlar arasında kaybolan doğal manzarayla karşılanan ziyaretçiler, ilk olarak Bediüzzaman’ın yaşadığı iki odalı kerpiç evi ziyaret ediyor. Burada köyün ileri gelenlerinden Bediüzzaman’ın hayatını ve yaşantısını dinleyen ziyaretçiler, büyük âlimin evine misafir olmanın mutluluğunu yaşıyor. Evin bir kısmı restore edilmiş olsa da evin büyük bölümü halen Bediüzzaman’ın yaşadığı dönemden izleri taşıyor.

Dakilarca evi ziyaret edip, evin içinde bir süre soluklanan ziyaretçiler, daha sonra ise evin biraz aşağısında bulunan külliyeye geçerek burada dua ve ibadetlerini gerçekleştiriyor. Bediüzzaman’ın yıllarca ibadet edip namaz kıldığı tek gözlü, taş ve topraktan yapılan caminin dar kapısından içeri girenler dualarını ettikten sonra buradan ayrılıyor. Son olarak Bediüzzaman’ın ailesinin mezarlarının bulunduğu kabristana geçen ziyaretçiler, Fatihalar okuyor.

Köyü ve üstadın evini ziyarete gelen ziyaretçilerden Nafiz Tüzün, Kurban Bayramı vesileyle uzun zamandır ziyaret etmek istediği Nurs Köyü ve Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin doğduğu köydeki evini ziyaret etme imkanı bulduğunu söyledi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Tüzün, herkese köyü ve üstadın evini ziyaret etme tavsiyesinde bulundu.

Bayram tatilini firsat bilip Nurs Köyünü ziyarete geldiklerini anlatan Hakim Yıldız ise, köydeki manevi iklimin kendilerini etkilediğini ifade etti.

Öte yandan; Nurs Köyü ve Sait Nursi'nin doğduğu ev dron ile havadan da görüntülendi. 

Köy doğal güzelliğiyle kendine hayran bırakırken, Sait Nursi'nin doğduğu kerpiç ev ise zamana direnmeye devam ediyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.