PEN üyesi Kürt kadın yazar Gulgeş Deryaspî tutuklandı!

BİTLİS NEWS (BİTLİS) - Bitlis Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla, Bitlis merkez, Tatvan ve Güroymak ilçelerinde 25 Temmuz günü yapılan operasyonla gözaltına alınan 9 kişiden biri olan Kürt kadın edebiyatçı Gulgeş Deryaspî örgüt üyeliği isnadıyla çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. 

Konuyla ilgili açıklama yapan Gulgeş Deryaspî'nin avukatı Mimar Önal tutuklama kararının zorlama ve haksız olduğuna dikkat çekerek "Müvekilim aleyhine yürütülen soruşturmada isnat edilen suçlamaların alenen haksız ve hukuki dayanaktan yoksun olduğuna inanıyoruz. Bu çerçevede verilen tutuklama kararına da itiraz edeceğiz." dedi. 

Uluslararası PEN üyesi ve Muş Alparslan Üniversite Kürt Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunu olan Deryaspî, Tariya Bi Tav, Xezal ve Ez Ne Ezim kitaplarının da yazarı. Deryaspî aynı zamanda 2010 yılında yazdığı Tariya Bi Tav adlı romanıyla da  'İlk Kürt kadın Roman Yazarı' unvanına da sahip.  

Çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Deryaspî Bitlis E Tipi Kapalı Cezaevine gönderilken, gözaltına alınan diğer 8 kişi ise ifadelerinin ardından serbest bırakıldılar. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.