BİTLİS NEWS (TATVAN) - Bitlis’in Tatvan ilçesindeki Küçük Sanayi Sitesi esnafları sanayi içerisindeki yol sorununa dikkat çekmek için yaptıkları kağıttan kayıkları yollarda oluşan çukur ve su kanallarında yüzdürdü.

Taleplerine cevap olamadığı için belediye yönetimine tepki gösteren esnaflar Esnaf Sanatkarlar Odası ve Sanayi Kooperatifi gibi meslek örgütlerinin de sadece şov yapmak için sorunlarla ilgileniyormuş gibi yaptıklarını söyledi. 

Yaklaşık 500 esnafın yer aldığı Küçük Sanayi Sitesinde yaşanan yol çilesine esnaflar tepki gösterdi. Sanayi sitesinde yıllardır devam eden yol sorunu olduğunu söyleyen sanayi esnafı olaya tepki amacıyla sıra dışa bir tepki etkinliğe imza attı.

Defalarca ilgili yerlere başvurmalarına karşın olumlu bir sonuç alamadıklarını öne süren esnaflar olaya dikkat çekmek için kolları sıvadı.

İşi gücü bırakıp, kâğıttan kayık yapan esnaflar, sanayi yollarında suyla dolan çukurlardan kâğıttan kayık yüzdürdü. 

Toplanan esnaflar adına açıklama yapan Serhat Kılıçaslan, yol sorunlarının yıllardır devam ettiğini söyledi. 

Belediye ve diğer ilgili yerlere defalarca başvurmalarına karşın bir sonuç alamadıklarını kaydeden Kılıçaslan, sorunlarının çözümü için meslek örgütlerinin de sessiz kaldığını, sanayi yollarının adeta köstebek yuvasına döndüğüne dikkat çekti. 

Araçları zarar gören yada arızalanan vatandaşların normalde tamir için sanayiye gelmesi gerekirken, yol sorunu nedeniyle araç sahiplerinin sanayiye gelmeye çekindiğini dile getiren Kılıçaslan, “Sanayi esnafı olarak artık bu yol sorunundan bıktık. Karşımızda bir muhatap yok, sanayi örgütünden, esnaf odasından ses yok. Yollarımız 3 yıldır adeta köstebek yuvasına döndü. İşler iyice durdu. Bizlerde son çare olarak soruna dikkat çekmek için böyle bir etkinlik yaptık. Görüyorsunuz her taraf çukur ve çukurların içi de su dolu. Bu yüzden esnaf arkadaşlarımızla birlikte bu gün işi gücü bıraktık kağıttan kayıklar yaptık. Gün boyu yaptığımız kayıkları da bu çukurlar ve su göletlerinde yüzdürdük. Yol yok diye madem araç gelemiyor bari kayıklar yüzsün yol boşa gitmesin. Bu formülde artık sorunu çözmezse bir dahakine kullanamadığımız yollarımıza sebze ve meyve ekmeyi planlıyoruz. Çünkü gerçekten tozdan ve topraktan gün boyu gözümüzü açamıyoruz. Lütfen artık biri bu soruna el atıp sanayi esnafının yol sorununu çözsün. Belediye ayrı duyarsız meslek örgütleri ayrı duyarsız.” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.