Tatvan’da halk susuzluğa tepki gösterdi, su depolarını bastı!

BİTLİS NEWS (TATVAN) - Tatvan’ın kronik sorunu haline gelen su kesintileri yaz aylarında daha fazla artınca mahalleli ayaklandı. Su deposunu basan mahalle sakinleri vanaları kapatarak şehrin suyunu kesti.

Bitlis’in Tatvan ilçesinde özellikle yaz aylarında daha fazla yaşanan su kesintileri artınca mahalleli ayaklandı. Pınarbaşı mahallesinde bulunan ve kentin önemli bir bölümünün su ihtiyacını karşılayan su deposunu basan mahalle sakinleri vanaları kapatarak şehir şebekesi suyunu kesti.

AK Partili Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani’nin mahalleye gelmesini isteyen vatandaşlar uzun bir süre beklemesine rağmen belediyeden hiçbir yetkili gelmemesine tepki göstererek “Geylani istifa” sloganları attı.

“GEYLANİ İSTİFA”

Belediyeden yetkililerin gelmediği su deposuna polis ekipleri gelerek mahalleliye dağılmaları için uyarıda bulundu.

Polisin uyarısı ve ikna çabalarına rağmen çoğunluğunu kadınların oluşturduğu kitle “Geylani istifa” “Başkan buraya gelecek” sloganları atarak durumu protesto etti.

Su depolarını basarak şehrin suyunu kesen mahalle sakinleriyle olay yerine gelen Bitlis Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sinan Aygül görüşerek ikna etti.

Aygül, yapılan eylemin amacına ulaştığını, basın mensupları olarak sorunun takipçisi olacaklarını söyleyerek “Yaptığınız demokratik eylemin maksadını aşmaması lazım. Suyun kapatılması diğer mahallelerde mağduriyet yaratıyor. Evet belediye yetkilileri buraya gelmeli, sizlere ikna edici bir açıklama yapmalıydılar ancak bunu yapamadılar diye kentin diğer sakinlerinin mağdur edilmesi doğru değil. Mağduriyetlerinizi şimdiye kadar takip ettik, gündemde tuttuk yine kentteki bütün basın mensupları adına söz veriyorum size, sorunları gündemde tutup çözümü noktasında takipçisi olacağız.” dedi.

Aygül’ün mahalle sakinleriyle görüşmesinin ardından su depolarının vanaları açıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.