Tatvan ESO için bir isim daha adaylığını açıkladı: İhsan Bingöl

BİTLİS NEWS (TATVAN) - 23 Ocak'ta yapılacak olan Tatvan Esnaf ve Sanatkarlar Odası seçimlerinde Tatvan'lı esnaflardan İhsan Bingöl'de düzenlediği basın toplantısında adaylığını açıkladı. 

Bingöl'ün Tatvan Mavi Beyaz Restoranda düzenlediği programda yaptığı açıklama şöyle;

"Değerli yol arkadaşlarım, kıymetli basın mensupları ve saygıdeğer misafirler.

Sizleri saygı ve sevgi ile selamlıyorum.

Hepiniz hoş geldiniz.

Ben İhsan Bingöl. 1980 Tatvan doğumluyum. İlk, orta ve lise eğitimimi Tatvan’da tamamlayıp, Lisans eğitimim için Eskişehir Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü’nde okudum.

2001 yılından beri faal olarak Tatvan’da esnaflık yapmaktayım.

Değerli esnaf ve sanatkar arkadaşlar,

Bizler esnaflar olarak tarihin neredeyse en zor ve en sert dönemini yaşadığımız bu süreçte, sizlere daha yakın olmak ve tüm bu olumsuzlukların üstesinden gelmek için, özellikle görev bilinci, hizmet aşkıyla donanımlı genç ve dinamik yönetim kadromuzla ve tüm esnaflarımızla eşit, adaletli ve şeffaf bir şekilde odamızı yönetmeye talibiz.

Değerli esnaf ve sanatkar arkadaşlar,

Son yıllarda ülkemizin yaşadığı ekonomik sıkıntılar, özellikle uzun süren pandemi sürecinin yaşattığı olumsuzluklardan en fazla etkilenenlerden biri de kuşkusuz esnaf ve sanatkarlardır.

Biz yönetim olarak kararlı bir şekilde tüm bu olumsuzlukların üstesinden geleceğimize dair sizlere söz veriyoruz.

Değerli arkadaşlar.

Biz yönetim olarak Tatvan’ımızın kalbi sayılan sanayi esnaflarımızın ve merkezde bulunan esnaflarımızın sorunlarını biliyoruz.

Bahane üretmeden kararlı bir şekilde bu sorunları çözmeye geliyoruz.

Fiyat artışlarından dolayı alım gücünün azalması, ucuz malzeme tedariği, özellikle pandemi sürecinde esnafın haftalarca hatta aylarca kapalı kalması, zincir marketlerin neden olduğu haksız rekabet, esnafımızı neredeyse kepenk kapatmanın eşiğine kadar getirmiştir.

Özellikle bu süreçte Tatvanlı esnaflarımızın ilgili STK, Kurum ve Kuruluşlar tarafından destek bulamaması ve yalnız bırakılması bizi derinden yaralamıştır.

Ve biz bunları asla kabul etmiyoruz.

Tüm bu olumsuzlukların üstesinden gelmek, esnafımıza nefes olmak, tüm esnaf ve sanatkar kardeşlerimizin sabah kepengini mutlu bir şekilde açıp, akşam evine huzurlu bir şekilde dönmesi için,

Özü sözü bir olan, eser bırakan, sorun yaratan değil sorun çözen, okuyan, araştıran, esnafların gereksinimlerinin ne olduğunu anlayan, mazeret konuşmak yerine sonuca giden, şeffaf, el uzatan, varlığını hissettiren, olumlu enerji veren, sadece seçim sürecinde değil, görevin ilk gününden son gününe kadar çalışan, üreten, çabalayan, emek veren ilkelerimizle,

23 Ocak 2022 tarihinde yapılacak olan Tatvan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlık seçiminde deneyimli ve genç kadromuzla yönetime talibiz.

Değerli arkadaşlar,

Yukarıda da belirttiğimiz gibi, bizler Tatvan esnaflarımızın sorunlarını biliyoruz.

Bu sorunları gidermek, eksikleri tamamlamak ve Odamızı daha iyi yerlere getirmek, tamamen esnaflarımızın menfaatine olan 18 maddelik proje hazırladık.

Yönetimiz ile birlikte hazırlamış olduğumuz projelerimizi sizlere sunmak istiyoruz.

PROJELERİMİZ

  1. Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) ve uygun kamu kuruluşlarıyla birlikte finansman ortaklığı sağlayacağız.

  1. Oda gelir fazlalığı ile KOSGEP desteği dışında kalmış uygun yatırım fikirlerine gerekli sermaye desteği verilerek, iş fikri olan esnaf adaylarımıza destek olacağız.

  1. Kurumsal zincir marketlere karşı yerel esnafın korunması için büyük toptancılar ve fabrikalar ile anlaşma sağlayıp daha ucuza ürün tedariği sağlayıp ve bunun için bir izlenme komitesi kuracağız.

  1. Kadın esnaflarımızı bir çatı altında toplayıp, yaşadıkları sorunları ve taleplerini odamıza ulaştırmaları için belirleyecekleri temsilcilerle sürekli istişare halinde olup, girişimci kadın esnaflarımıza tüm projelerinde destek olacağımızı beyan ediyoruz.

  1. Evinde el işlemesi yapan kadınlarımızın ürettikleri ürünleri bir pazar haline getirip, talep etmeleri halinde bir işletme kuracağız.

  1. Bayan kuaförlerimizin kendilerini daha fazla geliştirmeleri için profesyonel ekiplerle destek olup, kalifiyeli eleman yetiştirmek için eğitim alanları kuracağız.

  1. Zincir mağazalara dair, sattıkları ürünlerin kalite ve gramajlarını kontrol edip yerel esnaflarımıza karşı olan haksız rekabeti engellemek için Belediye Zabıta ekipleri ile birlikte sürekli denetimlere çıkacağız.

  1. Engelli esnaf ve sanatkarımızın aidat muafiyetini biliyoruz. Engelli esnaf ve sanatkar arkadaşlarımızdan aidat almayacağız.

  1. Düzenli olarak esnaflarımızı ziyarette bulunacağız.

  1. Tatvan’ımızın kalbi olan sanayi esnafımızın, kış aylarında büyük sıkıntılar çektiğini, yolarının kapandığını biliyoruz. Bununla ilgili Tatvan Belediyesi ile görüşmeler yapıp yolların sürekli açık kalması için gerekli olan çalışmaları yapıp, gerekirse sadece sanayi bölgesi için bir kar temizleme aracı tedarik edeceğiz.

  1. Sanayi bölgesindeki ışıklandırmaların yeterli olmadığını biliyoruz. Bunların düzeltilmesi ve onarılması için ilgili Kurum ve Kuruluşlar ile birlikte çalışmalar yapıp bu sorunu gidereceğiz.

  1. Her Ramazan ayında Tatvan esnafını harekete geçirerek, 500 esnaftan alıyoruz, 500-1000 ihtiyaç sahibine veriyoruz projemizi hayata geçireceğiz.

  1. Bakkal, Kasap, Berber, Terzi vb. esnaf kollarından oluşan esnaf komitesi oluşturacağız.

  1. Bitlis’imizin değerli işadamlarıyla esnaf sanatkarlarımız için istişarelerde bulunup, diyalog kanallarımızı daha etkin hale getireceğiz.

  1. Esnaf odamıza kayıtlı üyelerimizin kan gruplarına göre bir kan bankası oluşturup, acil durumlarda kan tedariğini kolaylaştıracağız.

  1. Mülki Amirlerimiz, tüm Kamu-Kuruluşlar ve STK’lar ile birlikte, esnaflarımızın menfaati doğrultusunda sürekli istişare ve iletişim halinde olacağız.

  1. Bir sigorta şirketi ile anlaşıp, esnaf ve sanatkar arkadaşlarımıza sigorta indirimi temin edeceğiz.

  1. Madde bağımlılığı kentimizde ciddi bir sorun. Önemli bir STK olan Tatvan Esnaf Odası bu sorunla ilgili de sosyal sorumluk gereği projeler geliştirmesini ve projelere ortak olmasını sağlayacağız.

Tüm Tatvan’ımız için Cenab-ı Allah’tan hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Allah utandırmasın."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kemal 2 yıl önce

İhsan Bingöl kirlenmemiş siyasi fırıldaklardan uzak kaliteli Bi insandır. Bence oda başkanlığını cok basarılı Bi şekilde yapacak samimi kapasiteli biridir hayırlısı olsun inşAllah

Avatar
Karaman 2 yıl önce

İhsan bingölun farkı mütevazı esnafın gidip derdini anlayabileceği cozebilecegi kopmlksiz bı esnaf.genc heyecanlı ekibi engin beyeefendi biri.nszif Turgut hakeza öyle.bunlar bence başkanlıgi hizmetkar olarak esnafa olma şuurunda insanlar.o koltuğu efendi değil hizmetkar olarak gören böyle çalışacak bı insan zaten odanın tek ve önemli olan tarafı budur kiymetide budur..efendi değil hizmetkar esnafa olabilecek kişi kim olursa olsun o olmalı.ihsan Bingöl saygılı mütevazı genç heyecanlı ortaya farkındalık koyabilecek bı esnaftir.esnaflar yaşı itibariyle kimi kardeşi çocuğu dostu olarak görebileceği herkese her ideolojiye eşit mesafede samimi tek adaydır.basarilar dilerim temiz yürekli bu genç liyakatli arkadaşa.

Avatar
Esnaf 2 yıl önce

Saygılı müutevazi odaya gidecek her esnafın derdiyle dertlenecek girişken adam gibi adamdr İhsan bey

Avatar
Sedat 2 yıl önce

Karekterli dürüst liyakatli biridir başarılar dilerim

Avatar
Harun 2 yıl önce

İhsan beye başarılar dilerim

Avatar
Özgür 2 yıl önce

Bence en iyi kişi dahi bir başkanlığı bidefa yapmalı..çünkü ilk başkanlık heyecanla hizmet yaptırır.ikinci dönem arrik heyecan biter menfaat başlar.yeni bir yüz deneyin kim olursa olsun yeni yüz olmalı bence

Avatar
hüseyin 2 yıl önce

ihsan bingöl tatvan esnaf sanakarlar odası başkanlığında bence tek aday dürüst ve kişiliğiyle esnaf odasını en iyi yönetecek kişi bence

Avatar
Esnaf 2 yıl önce

Tatvana hayırlı olacak kişidir İhsan Bingöl eminim ki 23 ocakta Başkan olarak çıkacaktır desteğimiz tam hayırlısı olsun inşAllah.