Tatvan ESO başkan adayı Sönmez seçim startını verdi

BİTLİS NEWS (TATVAN) - 2022 Ocak ayında yapılması planlanan ve çekişmeli geçmesi beklenen Tatvan Esnaf ve Sanatkarlar Odası seçimleri için adaylar yavaş yavaş belli olmaya başlarken ilk çıkış yapan isim Hasan Sönmez oldu.

Sönmez, Gökte Ada Restoranda düzenlediği basın toplantısıyla yönetimini tanıttı. Yoğun katılımın olduğu toplantıda yönetim kurulu üyelerini tanıtan Tatvan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Adayı Hasan Sönmez proje ve hedeflerinden bahsetti.

Sönmez’in yönetim kurulu aday listesi:

• HASAN SÖNMEZ

• AHMET AKDENİZ

• GANİ ALDANMAZ

• ORHAN GÜL

• ENVER DEMİR

• RAMAZAN GELGÖR

• HAVVA KANAT

• NAİL AY

• BESİM KARACA

• SEFA GENCER

• ABDURAHİM ILIK

• DURMAZ YAĞIZ

• VEDAT ÇELİK

Sönmez’in proje ve hedeflerini anlattığı açıklaması şöyle;

“Değerli arkadaşlar son zamanlarda  sokaklarda, kahvelerde ve halk arasında Tatvan’ın sahipsiz olduğu, Tatvan’ın sahibinin olmadığını her gün duymaktayız. Bize göre sahipsiz kelimesi, yanlış bir söylemdir.

TATVANIN SAHİBİ VARDIR.   

Peki bu sahibi kimlerdir. Sahipleri; Sanayideki Esnaftır, Fırıncılardır, Kahvecilerdir, Mahalle Bakkallarıdır, Berberlerdir, Manavlardır, Kasaplardır kısacası Tatvan’ın sahipleri yine Tatvan’ın acısını kahrını mutluluğunu iyisiyle kötüsüyle sonuna kadar yaşayan biz esnaflarız. Bizler, memleketimize her alanda ve her platformda desteklemeye ve sahip çıkmaya mecburuz. Bu memleketin gerçek sahibi elini taşın altına koyacak olan biz esnaflarız.

Maalesef Esnaflarımızın birçok sıkıntıları vardır. Bu sıkıntıların en başında bağlı bulundukları Esnaf odasının yetersiz bir yönetim anlayışı sergilemesidir.

Pandemiden dolayı bir yıl boyunca birçok Esnafımızın iş yeri kapalı kalmıştır. Devletimizin verdiği desteğe rağmen, esnaflarımızın çoğu yaşanan bu süreçten dolayı büyük zararlar görmüştür.

Bu süreçte Esnaf odası yönetimi maalesef yetersiz kalmış, Esnafın yanında yer almamış hal ve durumları sorulmamıştır. Esnaf bu süreçte kaderiyle baş başa bırakılmıştır. Çoğu Esnaf kardeşimizde iş yerlerini devam ettirmek için bankalara borçlanmak zorunda kalmıştır.

Kara yolları tarafından iki yıl boyunca Tatvan Şehir merkezinde yol ve kaldırım çalışması yapılmıştır. İnanın bu yol ve kaldırım çalışması, Esnaflarımıza pandemiden daha büyük zararlar vermiştir.

Esnaf odası bu konuda da maalesef yetersiz kalmış, yol ve kaldırım çalışmalarının hızlanması için herhangi bir çaba ve mücadele sarf etmemiş, YETKİLİLERLE de işlerin bir an önce yapılması ve hızlanması için herhangi bir baskı ve görüşme yapmamıştır. Oysa ki, oda başkanı ve yönetimi Ankara’ya kadar gidip Kara yolları Genel Müdürü ile görüşmeleri gerekmez miydi?

Veya esnaflarını toplayıp bir basın açıklaması yapmaları icap etmez miydi?

Yol ve kaldırım çalışmalarından dolayı birçok esnafımız çoğu zaman iş yerlerini siftahsız kapatmışlardır. Bu süreçte Esnaf odası ve yönetimi, esnaflarımızı yalnız bırakmış Esnafının haklarını koruyamamıştır.

Çarşı merkezindeki esnaflarımızın iki yıl boyunca çektiği sıkıntıların aynısını bugün maalesef sanayideki esnaflarımız çekmektedirler.

Aylardan beri alt yapı çalışması yapılmakta ve bir türlü bu alt yapı çalışmaları bitmemektedir. Bu çalışmalar böyle devam ederse bu senede biteceğe benzemiyor. Bundan dolayı da Sanayi esnaflarımız çok büyük sıkıntılar çekmektedirler.

Esnaf odası ve yönetimi, sanayide yaşanan sıkıntıların çözümü noktasında yetersiz kalmıştır. Bugüne kadar sanayideki esnaflarımızla ilgili hiçbir projeye imza atılmamış, sorunları çözmek için hiçbir çaba sarf edilmemiştir. Sanayi esnaflarıyla beraber tüm esnaflarımız maalesef seçimden seçime hatırlanmaktadırlar.

İnanıyoruz ki seçimden seçime hatırlanan, oy bahanesiyle yalnızca seçim döneminde ziyaret edilen, tüm esnaf ve sanatkârlarımız bu defa gereğini yapacak, Esnafın sorunlarıyla ilgilenmeyen, dertleriyle dertlenmeyen, bu yönetimi değiştirecektir.

Geride bıraktığımız 4 yıllık süreçte Tatvan’ın en büyük sivil toplum örgütü olan Esnaf ve Sanatkarlar odamız, maalesef gücünü ve yetkisini kullanamamış, esnaflarımız için ciddi manada, hiçbir faydalı etkinlikte ve projede yer almamıştır.

Bu güne kadar yaptıkları tek faaliyet düğün ve açılışlarda fotoğraf çekip paylaşmak olmuştur. İnşallah bu seçimde Esnaflarımızla beraber bu olumsuzluklara son vereceğiz.

Allah nasip ederse kazandığımızda Esnaf ve Sanatkarlar odası bizim dönemimizde;

Tüm kurum ve kuruluşlar ile iş birliği içinde olacak. Esnafımızın  faydasına ve yararına katkı sağlayacak her türlü olumlu  faaliyetler içerisinde yer alacaktır.

Esnaf odası bizim dönemimizde,

Bütün esnaf ve sanatkârlarımıza eşit mesafede olacak esnaf ayrımı yapmadan tüm esnaflarımıza hizmet etmek için tüm gayretini gösterecektir.

Esnaf odası bizim dönemimizde

Her türlü görüş ve ideolojiye kapısını kapatmayan, herkese eşit mesafede olan ve tüm esnaflarımıza hizmet veren bir oda olacaktır.

Esnaf odası bizim dönemimizde,

Odaya olan Aidat borcundan dolayı odadan Evrak alamayan Esnafımıza sıkıntı çıkarılmayacak. Her türlü kolaylık Esnafımıza sağlanacaktır.

Esnaf odası bizim dönemimizde,

Laf üreten değil, proje üreten olacaktır.

Sıkıntı yaratan değil, sıkıntıları çözen olacaktır.

Seçimden seçime Esnaflarımızı hatırlayan değil,

Sürekli Esnaflarımız yanında yer alan olacaktır

Esnaf odası bizim dönemimizde

Kaybolan itibarını bütün kurum ve kuruluşlar nezdinde tekrar kazanacak ve hak ettiği değeri elde edecektir.                  

Değerli basın mensubu ve kıymetli esnaf kardeşlerim, Biz, Yaşanan sorunlara çözüm üretmek ve yapılan yanlışlıkları düzeltmek için bu yola çıktık.

Biz, memleketimizin çok kıymetli esnaflarına neler yapabiliriz? Nasıl daha iyi hizmet edebiliriz? esnaflarımıza faydalı nasıl projeler üretebiliriz? bunları konuşup bunları hayata geçirmek için yola çıktık.

Derdimiz mevki sahibi veya makam sahibi olmak değildir. Biz esnafımızın derdini kendi derdimiz bilip, iyi günde de kötü günde de onların yanında olmayı kendimize amaç edindik. Kısacası HEP BİRLİKTE YAPACAK ÇOK İŞİMİZ var diyoruz. Allah nasip ederse kazanırsak gerçekleştireceğimiz projelerimizi sizlerle şimdi paylaşmak istiyorum.

PROJE & HEDEFLERİMİZ

# Esnaf ve Sanatkârlar Odasından Hak edilmeden alınan maaşların tamamını iptal ettireceğiz.

# Her yıl üniversite kazanan;  gelir düzeyi düşük Esnaf kardeşlerimizin, çocuklarına odanın bütçesine göre eğitim desteği sağlanacaktır.

# Odamız şeffaf olacak, tüm gelir ve giderleri düzenli olarak her yıl Esnaflarımızla paylaşılacaktır.

# Esnaf odamızın binası, maalesef konum ve yapı olarak Tatvan Esnafımıza yakışmamaktadır. Esnaflarımıza yakışır yeni bir Oda binası için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz.

# Tatvan da bulunan reklam panolarına Esnaf odası tarafından kiralanarak küçük marketlerimize destek amaçlı reklamlar verilecek. Halkımızın yerel Esnafımızdan alış veriş yapmaları teşvik edilecek.

# Mücbir olaylardan dolayı, ortaya çıkabilecek doğal afet, iş kazaları, yangın, hastalık ve benzeri gibi durumlarda odamızın bütçesi doğrultusunda gerekli maddi ve manevi destek Esnafımıza sağlanacaktır.

 # Esnaflarımızın çalışma konularına giren hususlarda haklarını korumak için oda tarafından AVUKAT desteği sağlanacaktır.

# Sanayi sitesinin giriş- çıkış ve kavşak sorunlarının çözülerek, trafik akışına uygun hale getirilmesi için ilgili kurumlara, Esnaflarımızla birlikte gereken çaba ve mücadele gösterilecektir.

# Sanayi sitesinin alt ve üst yapı çalışmaları ile yaşanan problemlerin biran önce çözüme kavuşturulması için, Esnaflarımızla birlikte gerekli girişimler sağlanacaktır.

# Nitelikli elaman sorunlarını çözüme kavuşturulması için gerekli yerler ile görüşülüp kalifiyeli elamanlar yetiştirmek için girişimlerde bulunulacaktır.

#  Esnafımızın faydasına yönelik ticari hayatta ufkunu genişletecek fuar ve etkinliklere katılım sağlamak isteyen esnaf ve sanatkârlarımıza oda tarafından destek sağlanacaktır.

Değerli basın mensupları ve kıymetli esnaf kardeşlerim,

Esnaf ve Sanatkârlarımızın, hiçbir sorunu çözümsüz değildir. Her meselenin ve sorunun mutlaka bir çözümü vardır.

Yeter ki bu sorunların çözümü için samimi bir şekilde çaba sarf edelim.  Elimizden gelen gayreti gösterelim.

İnşallah bizler yönetime geldiğimizde Esnaf ve Sanatkârımızın sorunlarını çözmek için var gücümüzle çalışacağız.

SONUÇ OLARAK DİYORUZ Kİ;

Esnafı için mücadele eden, projeler üreten, üyelerinin her türlü sorunları ile ilgilenen, memleketimizin kalkınması için çırpınan, sorunlara akılcı çözümler üreten, sosyal dayanışmaya önem veren, şeffaf bir yönetim anlayışı sergileyen, polemiklere girmeyen, haklının yanında olan, mağdurlarına sahip çıkan, dürüst ilkeli ve birikimli bir yönetimin kazanması gerektiğini söylüyoruz.

Basın açıklamamamız burada sona ermiştir. Katılımınızdan dolayı yönetim kurulum adına hepinize çok teşekkür eder, saygılar sunarım."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yusuf Kıranşal 2 yıl önce

Yüreğinde ne varsa dilinde o olan adam rabbim Yolun açık eylesin inşAllah