BİTLİS NEWS (TATVAN) - Son yılların en zorlu kışlarından birini geçiren Bitlis’te dağların bir yanında kış havası veren karlar dururken bir yanında bahar havası var.

Bu yılki kış sezonunda toplam 10 metrenin üzerinde kar yağışı alan Bitlis’te bahar yavaş yavaş yüzünü göstermeye başladı.

İl ve ilçe merkezilerindeki karların tamamen erimeye başladığı kentte bahar havası yaşanırken, kente yakın yüksek kesimlerde ise halen kış etkisi devam ediyor. Özellikle Tatvan – Van arasında bulunan dağlarda ise iki mevsim bir arada yaşanıyor.

Anayolun sağında ve solunda yer alan dağların güneş alan yamaçlarında çiçekler açıp, dağlar yeşillenirken, güneş almayan yerlerde ise hala metrelerce kar var. 

Öte yandan dronla havadan görüntülenen dağlardaki iki ayrı mevsim görüntülere de yansırken, kartpostallık görüntüler oluştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.