Tatvan'da “Van Gölü Doğal Sit Alanı” kararı ile ilgili toplantı düzenlendi

BİTLİS NEWS (BİTLİS) - Tatvan'da “Van Gölü Doğal Sit Alanı” kararı ile ilgili toplantı düzenlenerek sit alanı sınırlarının yaratacağı mağduriyetlerin önüne geçmek için itiraz sürecine hazırlık yapıldı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının 21.07.2022 tarih ve E.4157995 esas sayılı oluru ile Van Gölü ve çevresinin 30.07.2022 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan kararla "Doğal sit-sürdürülebilir koruma ve kontrollü kullanım alanı" olarak tescillenmesi sonrası ilgili karardan etkilenen Tatvan'daki alanlarla ilgili toplantı düzenlendi.

Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya; Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bilal Adabağ, Tatvan Belediye Başkan Yardımcısı Bülent Özkan, TATSO Meclis Başkan Yardımcısı Harita Mühendisi Servet Avcı, Belediye İmar Müdürü Ecvet Baysal, ilgili köy ve mahalle muhtarları, emlakçılar ve ilgili STK temsilcileri katıldı.

Düzenlenen toplantıda; "Doğal sit-sürdürülebilir koruma ve kontrollü kullanım alanı”ndan etkilenen ilçemizdeki alanlar harita üzerinden tek tek incelenerek, itiraz sürecinde itiraz edilmesi gereken hususlar üzerine fikir alışverişinde bulunuldu.

Ayrıca; TATSO Meclis Başkan Yardımcısı Harita Mühendisi Servet Avcı da, etkilenen alanlar, yayımlanan kararın ne anlama geldiği ve süreç ve izlenecek yol ile ilgili detaylı bilgiler paylaştı.

Tatvan Belediyesi ve Odamız koordinesinde ilgili tüm taraflarla sürecin takip edilmesi ve itiraz sürecinde gerekli itirazların yapılması hususunda fikir birliğine varıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Meded usta 2 yıl önce

Tatvan kıyı şeridinde binlerce hane var bu sit alanı kabul edilemez kimse kimsenin hakkıyla uğraşmasın garibanın toprağına el uzatmasın bunun vebalı ağır olur işi olmayan iki tane başı boş adam için binlerce haneyi mağdur etmeyiniz.

Avatar
Serkan 2 yıl önce

Sayın editör sit alanına hangi mahalleler giriyor lütfen yazarmısnız

Avatar
Ömer 2 yıl önce

Tatvan ilçesinde gelişi güzel bir sit alanı uygulaması başlatankar insanların toprağına malına göz koymuş kimselerdir çok garip bir sit alanı tespiti yapılmış 3 metresinde yanında sağında binaların bulunduğu yerler sit alanı olmuş çok garip nerdeyse sahile sıfır ordu evleri binaları hastaneler aynı hizadaki arsalar sit oluyor Allah size fırsat vermesin