Tatvan'da 'Kıyı Kenar Çizgisi' askıya çıktı

BİTLİS NEWS (TATVAN) - Belediye Başkanı Geylani yaptığı açıklamada, yıllardır sahilde ikamet eden vatandaşların kıyı kenar çizgisi nedeniyle yaşadığı mağduriyeti gidermek için yapılan çalışmalar neticesinde hazırlanan kıyı kenar çizgisinin paftalarının Tatvan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü binasında askıya çıktığını söyledi.

Geylani sözlerinin devamında şu açıklamalarda bulundu. ‘İlçemiz Van Gölü kıyısında bulunan yerlerin Bitlis Valiliği kıyı kenar çizgi tespit komisyonunca hazırlanan paftalar 3621 sayılı kıyı kanunu ve bu kanunun uygulanmasına dair yönetmenlik uyarınca Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü tarafından 28.05.2019 tarih ve 124131 sayılı makam oluruna istinaden onaylanmış olup 14.06.2019 tarihi e.4168 sayılı Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce duyurusu yapılmak üzere askıya çıkarılması belediyemizden talep edilmiştir. Belediyemizce 24.06.2029 tarihinde Tatvan Belediyesi Zabıta Müdürlüğünde askıya çıkarılmıştır.  24.07.2019 tarihinde ise askıdan indirilerek yürürlüğe girecektir. Askı süreci bitimine müteakip kıyı kenarı çizgisinden çıkan yerlerin afet kapsamında olmamak şartı ile imar planı yapım işlemine başlanacaktır’ dedi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.