Tatvan'da camiler yeniden cemaatine kavuştu!

BİTLİS NEWS (TATVAN) - Koronavirüs salgını nedeniyle uzun bir aradan sonra kentte belirlenen alanlarda yeniden cemaatle namaz kılınmaya başlandı.

Koronavirüs salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında yurt genelinde 16 Mart’tan bu yana camilerde cemaatle ibadete kısıtlama getirilmişti. Yavaş yavaş normalleşme sürecine girilmesiyle birlikte yurt genelinde olduğu gibi Tatvan ilçemizde de daha önceden belirlenen kent merkezindeki 13 alanda ve 11 köyde ilk Cuma Namazı kılındı.

İlçe Kaymakamımız Mehmet Ali Özkan’ın da katılım sağladığı ilk Cuma için Cuma namazı öncesi ilçemiz Van Gölü Sahilinde bulunan Hz. Aişe Camii’nde program düzenlendi. Düzenlenen program kapsamında camilerimizden ayrı kalışımız ve yeniden buluşmuş olmamızın şükrünü eda etmek için kurban kesilerek, dua edildi.

Ardından maske ve sosyal mesafe kurallarına uyularak yoğun bir katılımla belirlenen alanlarda Koronavirüs sonrası ilk Cuma namazı kılınarak, dualar edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.