Tatvan belediye meclisinde HDP’li kırımı; 9 HDP’li görevden alındı!

BİTLİS NEWS (TATVAN) - Belediye başkanının Ak Partili olduğu ancak meclis çoğunluğunun HDP'de olduğu Tatvan Belediyesinin HDP'li 9 meclis üyesi, görevden uzaklaştırıldı. 

31 Mart seçimlerinin sonuçlarının şaibeli olduğu yerlerden biri olan Tatvan'da skandal niteliğinde yeni bir karar daha alınarak 9 HDP'li meclis üyesi, haklarında soruşturma devam ettiği gerekçesiyle görevden uzaklaştırıldı. 

Uzaklaştırılan meclis üyelerinin isimleri şöyle; Serap Çakmak Genç, Diyar Orak, Suat Yetişkin, Ahmet Sağnıç, İsa Taş, Şükrü Aydemir, Nedim Türemiş, Çetin Yılmaz ve Selami Karahan.

31 Mart seçimlerinin sonuçlarına göre Tatvan Belediye Başkanlığı az bir farkla Ak Parti'ye geçerken, 14'e 11 meclis üyesi sayısıyla Ak Parti belediye meclisinde azınlık durumunda kalmıştı. Seçimlerin hemen ardından 2 HDP'li belediye meclis üyesinin üyelikleri KHK ile kamu görevinden ihraç edildikleri gerekçesiyle düşürülmüş, yerlerine yedekler geçmişti. 

Konuya ilişkin ayrıntılı açıklama yapılması bekleniyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
yazıklar olsun 5 yıl önce

yazıklar olsun Allah kabul etmesin

Avatar
sonunda oldu 5 yıl önce

bişeyler bekliyorduk demek böyle olacakmış. demokrasiye tahammül kim siz kim

Avatar
Garip Bilgili 5 yıl önce

Halkım meşru iradesi ile seçilmiş YSK tarafından mazbatasını almış Meclis üyelerinin atanmış bir akp bakan tarafından keyfi bir yazı ile görevden alınması hukuksuz halkın iradesine saygısızlıktır . Ben özellikle akp seçmene ve Meclis üyelerine sesleniyorum bu size yapılsa tepkiniz ne olurdu kabul edermiydiniz. Bu zulüm değilse nedir . Oyumuza saygısızlık yapanlar Allah havale ediyoruz .Bu mübarek ramazan bayramında halkın huzuruna komşuluk ahlakına dahi uymayan kirli siyasetlerine yazıklar olsun

Bu olay 15 Temmuz darbesinden ne farkı var ?

Avatar
Başkan istifa 5 yıl önce

tatvan belediye başkanı emin geylani ya bu karara karşı durmalı, bu kararı durdurmalı ya da derhal istifa etmelidir. yakışan budur

Avatar
Bu daha bir şey değil 5 yıl önce

değerli yorumcumuz, tüm görüşlere eşit mesafede durmakla birlikte; küfür, hakaret, aşağılama vb. içeren, toplumsal hassasiyetleri zedeleyici nitelikteki yorumları yayınlayamıyoruz. i̇lginize teşekkür ederiz. saygılarımızla!