banner91

Nemrut’taki ‘betonarme’ yapıyla ilgili suç duyurusunda bulunuldu!

BİTLİS NEWS (TATVAN) - Nemrut Dağı Krater Gölüne yapılan betonarme yapıyla ilgili DEVA Partisi Bitlis İl Başkanlığı suç duyurusunda bulunurken Bitlis Barosu da konuya dikkat çekmek için açıklama yaptı.

Bitlis’in Tatvan ilçesi sınırlarında bulunan ve ‘1. Derece Sit Alanı’ başta olmak üzere bir çok farklı statüde korunan Nemrut Kalderasına, Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü tarafından “tuvalet” adı altında yaptırılan betonarme yapıya tepkiler büyüyor.

“YAPILAR KANUNA AYKIRI”

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Bitlis il başkanlığı kaldera alanının sit alanı ve tabiat anıtı olduğu ve yapılan yapının “Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu”na aykırı olduğu gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunun ardından DEVA Partisi Bitlis İl Başkanı Av. Burhan Aksoy tarafından basın açıklaması yapıldı.

Yapılan açıklamada yapıların yasaya aykırı olduğu ve doğaya zarar vereceği için durdurulması gerektiği vurgulanarak “Şikayet dilekçemizde belirttiğimiz olguların araştırılması için savcılık tarafından soruşturma başlatılarak şüphelilerin tespiti ve cezalandırılması için kamu davası açılmasını talep ediyoruz.” denildi.

Kanuna aykırı yapılaşma ile ilgili bir açıklama da Bitlis Barosu’ndan geldi. Bitlis Barosu tarafından yapılan açıklamada UNESCO’ya yapılan başvuruya dikkat çekilerek sürecin sıkıntıya gireceği vurgulandı.

Açıklamada “Nemrut Dağı Kalderasında beton dökülecek alan, "Tabiat Anıtı", "Turizm Alanı", "1. Derece Doğal Sit Alanı" ve "Ramsar Alanı (Uluslararası Öneme Sahip Sulak Alan)" statüsünde bulunmaktadır. Ayrıca bu alan ile ilgili UNESCO'nun Küresel Jeopark Ağı'na dahil edilmesi için yapılan başvuru süreci halen devam etmektedir.  Avrupalı Seçkin Destinasyonlar (EDEN) projesi kapsamında "Mükemmeliyet Ödülü" alan ve "yeryüzü cenneti" olan Nemrut Kalderası'na yapılan her türlü müdahale belirtilen alanın doğasını bozacaktır.” denildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
aydın 3 yıl önce

sinan bey sendeki̇ bu deva parti̇si̇ aşki nedi̇r. her on haberden seki̇zi̇ deva.