Mürseloğlu'ndan Tatvan Belediyesine "Hizmet değil yönetim beceriksizliği"

BİTLİS NEWS (TATVAN) - Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Tatvan İlçe Başkanı Vedat Mürseloğlu kentte, plasnsız ve kontrolsüz çalışmadan dolayı hayatı felç eden Tatvan Belediyesini sert sözlerle eleştirdi. 

Mürseloğlu'nun açıklaması şöyle; 

"Değerli Tatvan'lı hemşehrilerimiz;

Yaklaşık üç aydır,daha önceki belediye döneminde ihalesi yapılan ve halen devam eden altyapı çalışmaları nedeniyle, ilçemiz yaşanılamayacak bir hale gelmiştir.

Hiç bir vatandaşımız alt yapı çalışması niye yapılıyor şeklinde bir şikayette bulunmamaktadır. Bu nihayetinde ilçemize yapilan bir hizmettir.

Ancak işin yapılış şekli, iş programının kabul edilemeyecek şekilde sürdürülmesi şehri yaşanamayacak bir hale getirmiştir.

Uluslararası bir yol olan Tatvan şehir geçişi bir anda bastan sona kadar aynı anda kazılmaya başlanmış ve trafiğe kapatılmıştır. Normal zamanda bile trafik sorunu yasayan şehir merkezinin bir anda tek yönlü olarak hizmet vermeye başlaması trafiği resmen felç etmiştir.

Çalışmaya başlanmadan önce trafik seyrinin başka yerlere yönlendirilmemesi, örneğin alt sokakların buna uygun hale getirilmemesi bir yönetim beceriksizliğidir.

Şehir merkezlerinde yapılacak çalışmalar, her yerde en kisa sürede bitirilmeye çalışılmakta ve buna göre tedbirler alınmaktadır. Özellikle gece çalışma, vardiyalı çalışma yapılarak bir an önce işin bitirilmesi ve normale dönülmesi amaçlanmaktadır. Ancak maalesef Tatvan şehir merkezinde yapılan çalışma normal bir iş gibi mesai saatleri içerisinde yapılmaya çalışılmıştır. 

Bastan beri vardiyalı ve gece de çalışılması gerekmekte iken bu yapılmamıştır. Yine tam bir yönetim beceriksizliği nedeniyle aynı anda şehir bastan sona kazılıştır. Parça
parça kazı yapılıp bitirilmesi ve daha sonra başka bir yere başlanması bu işi bilen herkesin yapması gereken şeydir.

Ancak maalesef bir bastan diğer bir basa kadar aynı anda kazılar başlamış, yukarıda da bahsetmiş olduğumuz üzere sadece mesai saatleri içinde çalişma deva etmiştir. Sonuç olarak şehir yaşanmaz bir hal almıştır.

Kazı yapılan tarafta bulunan esnaflar bu nedenle iş yapamaz bir hale gelmiştir. Pandemi nedeniyle zaten siftah yapamayan bu esnafı bu defa yol çalışması perişan etmiştir.

Ayrıca sokak aralarında daha önce altyapısı bitirilmiş olan yerlerin üst yapısı büyük çoğunlukta yapılmamıştır. Sokaklar tozdan ve çukurdan geçilmemektedir. Yaklasan sonbahar ve kış dönemine kadar bu eksikliklerin giderilmemesi, sokaklarin bu defa çamurdan geçilemeyecek hale gelmesine sebep olacaktır.

Deva Partisi Tatvan İlce teşkilatı olarak;

-Tatvan Belediyesinin bir an önce butun imkanlarıyla bu sıkıntıları gidermesini-öncelikle şehir
merkezinde, yüklenici firmanın 24 saat esasına göre çalısmasını sağlamasını,

-Kazı isleri biten yerlerin bir an önce asfaltının yapılarak trafiğe açılmasını,

-Çalişmalar bitene kadar trafik akışı ile ilgili alternatif yerleri düzenlemeye ve trafiği tek yönlü
olarak bu yerlere vermesini,

-Sokak aralarında kazı işleri biten yerlerin biran önce üst yapı işlerinin bitirilmesini

Talep ediyor ve takipçisi olacağımızı bildiriyoruz."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Muhtar 4 yıl önce

PAŞAM HERŞEY GÜZEL HOŞTA IYİ DİLE GETİRMİŞSİN SORUNLARI AMA DÜNE KADAR BU HAREKETİN IÇİNDE SENDE VARDIN BİLMEM ANLATABİLDİM Mİ?

Avatar
bir dost 4 yıl önce

önemli olan laf söylemek değil icraat yapmak herkes kötü olan durumdan kendini iyi çıkarmaya çalışıyor daha düne kadar laf attığınız partinin yanındaydınız geçin bunları başkan bey

Avatar
Muhtara cevap 4 yıl önce

Muhtar insanlar kendilerini günceliyor bundan doğal ne olabilir. Bence sende Kendini güncelle.

Avatar
mehme wefa 4 yıl önce

muhatara cevap verene cevap
bizim bukalemunlarda surekli güncelleniyor....