banner91

BİTLİS NEWS (TATVAN) - Bitlis’in Tatvan ilçesinde yaşayan doğuştan kalp hastası 19 yaşındaki lise son sınıf öğrencisi Esma Aslan, ameliyat olması gerektiği yönündeki hastane konseyi kararına rağmen maddi imkansızlıklar nedeniyle yaklaşık bir yıldır ameliyat olmayı bekliyor.

Kalp kapakçıklarıyla ilgili doğuştan rahatsızlığı bulunan genç kız bu hastalığı nedeniyle 19 yılda yaklaşık 20 operasyon geçirdi. Ömrünün neredeyse tamamı hastanelerde bıçak altına yatmakla geçen genç kız bu süre zarfında 3 kez kalp pili değiştirilirken, 13 kez anjiyo ve 3 kez baypas oldu.

Tedavi için son gittiği hastane de hastane konseyinin kalp kapakçıklarının değiştirilmesi ve kalp pili takılması için ameliyat olması gerektiği yönündeki kararına rağmen, ailenin maddi imkanları yetersiz olduğu için genç kız yaklaşık bir yıldır ameliyat olamıyor.

AMELİYAT İÇİN İLK ETAPTA 200 BİN LİRAYA İHTİYAÇ VAR

Yaklaşık 200 bin lirayı bulan ameliyat masraflarını karşılayamadıkları için kızlarını bir türlü ameliyat ettiremeyen Aslan ailesi, uzanacak bir yardım eli bekliyor.

Üç çocuklu Aslan ailesinin en küçük çocuğu olan kalp hastası Esma’nın babası da engelli olması nedeniyle çalışamazken, çaresiz aile günlük geçimini ise ancak yapılan sosyal yardımlarla karşılayabiliyor. Çaresizlik içinde çare arayan ailenin ve genç kızın son umudu ise hayırseverlerden uzanacak bir yardım eli.

VALİLİK YARDIM TOPLAMA İZNİ VERDİ

Yapılan sosyal yardımlar ameliyat için yeterli olmayınca son çare olarak Bitlis Valiliği’nin kapısını çalan aile, ameliyat için ilk etapta gerekli olan 200 bin lirayı denkleştirmek için 1 yıl süreyle Valilikten yardım toplama izni aldı.

Durumu her geçen gün daha da ağırlaşan genç kız sağlığına kavuşacağı günü, çaresiz aile ise uzanacak bir yardım eli bekliyor.

Valilikten alınan izin kapsamında ise; Ziraat Bankası Bitlis Tatvan Şubesi nezdinde hasta genç kız Esma Aslan adına TR71 0001 0004 4167 3914 9150 01 IBAN nolu yardım hesabı açıldı.

“KIZIMIN ÖMRÜ HASTANELERDE GEÇTİ”

Kendisinin de bedensel engelleri bulunan genç kızın babası Mehmet Aslan, kızının rahatsızlığı nedeniyle ömrünün neredeyse tamamının hastanelerde geçtiğini söyledi.

Kızının doğuştan bu yana kalp rahatsızlığı bulunduğunu ifade eden baba Mehmet Aslan, ilk etapta 200 bin liralık bir maliyet ön görülen ameliyat için maddi durumlarının yetersiz olduğunu dile getirerek “Kızımın iyileşmesi için tek çare ameliyat olmasından geçiyor. Riskli olduğu içinde bu ameliyat her hastanede yapılabilir bir ameliyatta değil. Ameliyata onay veren hastanelerde kalp kapakçıklarının değiştirilmesi ve kalp pili takılması için ilk etapta yaklaşık 200 bin liralık bir maliyetten bahsediyor. Şimdiye kadar bir şekilde kızımın tedavisini yaptırdım ama bundan sonraki süreçlerde talep edilen ücretlere maddi gücüm yetmiyor. Daha öncesinde bazı sağlık masrafları 18 yaşından küçük olduğu için bakanlıkça karşılanıyordu ama 18 yaşından sonra bunlar karşılanmıyor. Hastanenin ameliyat olması gerektiği yönündeki konsey kararına rağmen maddi imkansızlıklar nedeniyle yaklaşık bir yıldır kızımızı ameliyat ettiremiyoruz. Kızımız bu nedenle her geçen gün gözümüzün önünde eriyor. Sağlık durumu her geçen gün daha da ağırlaşıyor, hareket kabiliyeti sınırlanıyor. Tek çare ameliyat olması ama ona da gücümüz yetmiyor. Hayırseverlerden uzanacak yardım eli bekliyoruz.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.