İstanbul ve Bitlis’in Tekstil sektörü temsilcileri Tatvan’da buluştu

BİTLİS NEWS (TATVAN) - İlimizdeki tekstil sektörü temsilcileri ile İstanbul Sanayi Odası’nın ilgili sektör temsilcileri arasında sektörel işbirliğinin sağlanması ve karşılıklı ticari ilişkiler kurulmasına katkı sunulması amacıyla odamız tarafından kente davet edilen İstanbul Sanayi Odası heyeti Tatvan TSO daveti üzerine aralarında önemli tekstil firma yöneticilerinin de bulunduğu yaklaşık 20 kişilik bir heyetle Bitlis’e geldi.

İki gün sürecek Bitlis programına il merkezindeki ziyaretlerle başlayan heyet daha sonra Tatvan ilçemize geldi. Bitlis Valimiz Sn. Erol Karaömeroğlu, oda yönetim kurulu ve meclis üyelerinin katılımıyla odamız ev sahipliğinde düzenlenen sektör istişare toplantısına katılan heyet üyeleri burada Bitlis Tekstil Sektörü temsilcileri ile bir araya geldi.

Sektörel sorunlar ve çözüm önerileri, işbirliği ve genel konular üzerine istişarelerin yapıldığı toplantı verimli geçti. Toplantıda ayrıca ilimiz tekstil sektörü temsilcileri ve İSO sektör yöneticileri arasında ticari ilişkilerin geliştirilmesi noktasında fikir alışverişi ve istişarelerde bulunuldu.

Toplantıda konuşma yapan Tatvan TSO Başkanı Bilal Adabağ, sektörün istihdam anlamında kente sağladığı faydaya vurgu yaparak, sektörde son dönemde yaşanan başlıca sorunlara dikkat çekti.

Genel ekonomik sorunları diğer sektörlerde olduğu gibi ilin en büyük istihdam alanı olan tekstil sektöründe de kendini göstermeye başladığını kaydeden Bilal Adabağ, bu süreçte yapılacak işbirliklerinin süreci atlatma noktasında önemli olacağını ifade etti.

Bu anlamda yapılan ziyareti oldukça önemli bulduğunu ve güzel sonuçlar vereceğine inandığını anlatan Adabağ, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, programın organize edilmesi sürecine katkı sunan İSO Meclis Üyesi Bitlis’li İş İnsanı Ramazan Şefi Fırat’a teşekkürlerini iletti.

Heyet adına konuşan İstanbul Sanayi Odası Meclis Üyesi Vehbi Canpolat ise, sektördeki sorunlardan haberdar olduklarını, daha önceki dönemlerde de benzer sorunlarla karşılaştıklarını ancak zorlu sürecin geçmişte olduğunu gibi yine güç birliği ile aşılacağına inandığını ifade etti.

Bitlis’te verimli bir program geçirdiklerini kaydeden Canpolat, iki ilin sektör temsilcileri arasında iş ve güç birliği sağlanması hususunda da ellerinden gelen desteği sunacaklarını kaydetti.

Bitlis Valisi Ömer Karaömeroğlu da, sektörün kentin ekonomi ve istihdamına sağladığı katkının önemine vurgu yaparak, Bitlis’te tekstil sektöründe her geçen gün ciddi yatırımların yapılmaya devam ettiğine işaret etti.

Tekstilin ilde geçici bir istihdam alanı olmadığını, Eren ve Kiler Holding tarafından yapılan bu alandaki yatırımların da bunun en büyük örnekleri olduğunu dile getiren Vali Karaömeroğlu, sektörün ilde kalıcı olma yolunda ilerlediğini ifade etti.

Bitlis’in kısa bir sürede tekstilin başkenti olacağına inandığını belirten Vali Karaömeroğlu, “Tekstil ilimizde sağlam adımlarla ilerliyor. Kalıcı olma yolunda ilerliyor. Benim iddiam çok yakın bir gelecekte Bitlis tekstil şehri olarak anılmaya başlayacaktır. Sektör bu manada emin ve kararlı adımlarla ilerlemektedir. Bu konuda, bu emekleme aşamasında siz değerli tekstil sektörünün öncüleri olarak, bir sosyal sorumluluk projesi olarak desteklerinize ihtiyacımız vardır. Bu desteği de göstereceğinizden şüphemiz yoktur.” diye konuştu.

Yapılan konuşma ve toplantının ardından Bilal Adabağ, Meclis Başkanı Servet Avcı ile birlikte heyet adına İstanbul Sanayi Odası Meclis Üyesi Vehbi Canpolat’a hediye takdiminde bulundu.

İstanbul Sanayi Odası Meclis Üyesi Vehbi Canpolat ise Vali Karaömeroğlu, Bilal Adabağ ve  Servet Avcı’ya plaket ve kitap takdiminde bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.