BİTLİS NEWS (TATVAN) - Tatvan Belediyesi tarafından yarın satışı gerçekleştirilecek olan eski belediye binası önünde yapılan açıklamaya HDP Tatvan İlçe Başkanı Murat Şahin, Tatvan Belediyesinin HDP’li meclis üyeleri ile HDP ve YSP’li partililer katıldı.

Yapılan açıklamada belediye yönetiminin, işleri yakın çevrelerine fahiş fiyatlarla yaptırıp karşılığında belediye ait taşınmazların mahsuplaştırmayı gelenek haline getirdiğine dikkat çekildi.

Meclis üyeleri tarafından yapılan açıklama şöyle;

“30 Mart 2018 tarihinden bu yana Bitlis Belediyesi ve Tatvan Belediyesi'nin yaptıkları borçlanmaların ısrarla Belediyelere ait taşınmazlar ile mahsuplaşma geleneği ve bu mahsuplaşma geleneğinin Belediye'ye yapılan hizmetlerin belirlenen bedellerin aksine, dost ve ahbaplarına fahiş fiyatlarla yaptırılıp, bu yapılan işler karşılığında Belediye'ye ait taşınmazların verilmesi kabul edilemez.

Özellikle HDP Tatvan Belediye Meclis Üyelerinin 20 Mayıs 2018 tarihinde siyasi bir operasyon ile görevden uzaklaştırılıp, gerek mecliste, gerek komisyonlarda daimi encümen üyesi arkadaşlarımızı hukuksuz bir şekilde bulunmuş oldukları görevden uzaklaştırılması, Belediye'de yapılacak tüm usulsüzlüklerin önünü açmışlardır.

30 Mart 2018 tarihinde Tatvan yerel seçimlerinde gece yarısı operasyonu ile adeta kayyum atanarak halkın iradesi gasp edilmiştir. Kayyum geleneği ile yerel yönetimi rehin alan AKP Belediye Başkanı'nın görev süresince yaptığı işleri yandaş ve ahbap ilişkisi ile ve usulsüzce kılıfına uydurarak vermesi ve bu işlerin karşılığından Belediye'ye ait taşınmazları adeta hediye olarak vermesini kabul etmiyoruz.

Tatvan Belediye Başkanı'nın tüyü bitmiş yetimlerin hakkını kendisine ve arkadaşlarına rant olarak görmesi ne vicdanidir, ne insanidir ne de hukukidir.

Hem Bitlis Belediyesi'nin hem de Tatvan Belediyesi'nin Belediye'ye ait taşınmazların satışını hizmet amaçlı değil de, arkadaşları ve ahbapları ile yapmış oldukları usulsüzlükleri örtmek için kullanmasını kabul etmiyoruz.

Bu taşınmazların satışını yapanların Tatvan Emin Ellerde' sloganı ile yola çıkıp, bu hukuk bilmez yönetim sisteminin aslında Tatvan’ın emin ellerde olmadığı, soyguncuların elinde olduğunun da ispatıdır.

Yaklaşık olarak 4 yıl gibi bir süredir AKP'nin yönettiği Tatvan Belediyesi yönetiminin göreve geldiği günden bu yana altyapıyı henüz bitiremeyerek süreyi uzatması altyapı borçlanmasını da her yıl faizi ile birlikte Belediye'ye yaklaşık olarak 400 milyon fazla bir borç yüklemiştir.

Ayrıca Tatvan Belediyesi'nin TEDAŞ'a olan borcunu ödeyememesi, belirli sürelerde Belediye Binası elektriklerinin kesilmesine neden olup, özellikle Kırkbulaktaki su deposunun borcundan dolayı elektriklerinin kesilmesi nedeniyle ilçede su kesintileri ile vatandaşlar mağdur edilmişlerdir.

En son Tatvan Belediyesi'ne ait son taşınmazlardan biri olan. Tuğ Mahallesi. Ada: 375 Parsel: 1'de 882.56 M2 olan eski belediye binasının 45 Milyon TL'ye açık arttırım ile ihaleye çıkarılıp, buradan gelecek olan gelirin hizmet amaçlı değil de, Belediyenin borçlarının ödemesine yönelik olduğu aşikardır.

Aynı şekilde Bitlis Belediyesi'nin Belediye'ye ait Hüsrevpaşa Mahallesi. Ada: 1174, Parsel:1'de bulunan 6 Dönüm 235 M2 olan Eski İtfaiye Binasının 81 Milyon TL'ye ihaleye çıkarıp, Tatvan Belediyesi'nde olduğu gibi bu satıştaki gelirini hizmet amaçlı değil, belediyenin sözde borçlarına karşılık kullanması bu iki belediye başkanının bu belediyeleri kötü yöneterek adeta borç batağına bırakıldığının birer ispatıdır.

Her iki Belediye'nin yapmış olduğu bu hamle yönetime geldikleri günden bu yana yapmış oldukları usulsüzlükleri örtmek için yapılan birer hamledir.

Sonuç olarak HDP Bitlis Milletvekilleri, HDP Belediye Meclis Üyeleri, HDP il ve ilçe örgütleri olarak her iki belediyede yapılan bu usulsüzlüklerin takipçisi olacağımızı, yapılan ihalelerin iptali için tüm hukuki yollara başvuracağımızı kamuoyuna arz ederiz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.