Eski başkan Tekin Tatvan ESO başkan adaylığını açıkladı

BİTLİS NEWS (TATVAN) - Tatvan ESO eski Başkanı Emrullah Tekin 23 Ocak’ta yapılacak olan oda seçimleri için başkan adaylığını açıkladı.

Tatvan Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın 23 Ocak’ta yapılacak olan seçiminde başkan adaylığını açıklayan isimlerden biri de eski başkan Emrullah Tekin oldu.

Tatvan Kardelen Otel’de düzenlediği basın toplantısında adaylığını açıklayan Tekin, 2014-2019 yılları arasında başkanlık yaptığı dönemde hayata geçirdiği ve yeni dönemde hayata geçirmeyi planladığı projeler hakkında bilgi vererek yönetim kurulu üyelerini tanıttı.

Tekin’in yaptığı açıklama şöyle;

“Değerli Arkadaşlar;

Sözlerime başlamadan önce sevgili basın mensuplarını ve değerli misafirlerimizi, ben ve yol arkadaşlarım adına saygıyla selamlıyorum.

Malumunuz olduğu üzere bir dönem başkanlık görevini büyük bir zevk ve şerefle yürüttüğüm Tatvan Esnaf ve Sanatkarlar Odası seçimleri yaklaşıyor.

Büyük bir teessürle belirtmek isterim ki, 4 yıllık görev süremizde bin bir çaba ve kısıtlı imkanlarla ciddi bir kurumsal yapıya kavuşturduğumuz odamızın hali bugün içler acısı.

Oda bugün üye esnafından kopuk, derdine derman, yüreğine ses olmak bir yana adeta kendi kabuğuna çekilmiş, kısıtlı kaynakları da çarçur edilen bir durumda.

Bu içler acısı duruma karşı duyduğumuz üzüntü, esnaf arkadaşlarımızın talebi ve bir dönemlik başarılı pratiğimizin verdiği deneyimle, odamızı düştüğü yerden kaldırmak için, ekip arkadaşlarımla beraber seçimde aday olmaya karar verdik.

24 kişiden oluşan yönetim kurulu üyelerimizi hem oda yönetimi konusunda deneyimli hem de esnaflarımız arasında sevilen saygı duyulan isimlerden oluşturmaya dikkat ettik.

Nasip olur, esnaf arkadaşlarımızın teveccühleri bizden yana olursa şayet, önceki dönemden de elde ettiğimiz deneyimle beraber farklı bir konseptle, daha demokratik, daha şeffaf bir hizmet yürüteceğiz.

Yaptıklarımız yapacaklarımızın garantisidir.

Müsadenizle Ocak 2014’te hizmet görevini devraldıktan sonra 4 yıl içerisinde ne yapmıştık, kısaca hatırlatma babında bilgi vermek istiyorum;

  • Oda üyesi esnaflarımıza anlaşmalı avukatımızla ücretsiz hukuki destek sunduk,
  • Yeni girişimciler için proje danışmanlık hizmeti sunduk,
  • Kargo firmaları ile yüzde 70’e varan indirim anlaşmaları imzaladık,
  • Özel Tatvan Can Hastanesinde üyelerimiz ve ailelerine yönelik yüzde 50 indirim anlaşması imzaladık,
  • Esnaflarımıza yönelik akaryakıt firması ile yüzde 8 indirim anlaşması imzaladık,
  • Üyelerimizle yurtiçi ve yurtdışında iş ve turistik amaçlı geziler düzenledik,
  • Zincir marketlerin şube sayılarını artırmalarına engel olmak için girişimlerde bulunduk,
  • Bilinen bir marka ile yüzde 15 araç lastiği indirim anlaşması imzaladık,
  • Açtığımız kurslarla 810 yeni girişimciye girişimcilik sertifikası verdik, proje aşamasında teknik destekte bulunduk,
  • İNG Bankasıyla imzaladığımız anlaşma ile 470 esnafımıza kefilsiz, ipoteksiz, düşük faiz oranıyla kredi imkanı sağladık, indirimli pos cihazı imkanı sunduk,
  • 107 esnafımıza ticari araç alımına indirim sağladık,
  • Kuaför esnafımızın talebi üzerine ülkenin en iyi ustalarını getirterek kesim ve bakım konusunda eğitim programı düzenledik,

Bizler acemilik dönemimizde bu kadar hizmeti sunmanın yanı sıra Tatvan Esnaf ve Sanatkarlar Odasını kamuoyunda bilinen, resmi kurumlarca muhatap alınan, saygın ve etkin bir kurumsal kimliğe sahip kıldık.

Ancak üzülerek söylemek zorundayım ki bugün dönüp baktığımızda bu imajın yerle yeksan olduğunu görüyoruz.

Bilinirliği, etki gücü olmayan, esnafına yönelik 4 yıl boyunca rutin işlemler dışında hiçbir faaliyet yürütmemiş, esnafından kopuk, diğer hiçbir kurum-kuruluşla da ilişki geliştiremeyen ve bu yönde bir kaygı da taşımayan ilkel bir konuma mahkum edilmiş durumda odamız.

Son 4 yılda odanın düştüğü-düşürüldüğü durum ortada iken uzun uzadıya anlatmak yerine, esnafımız hizmet görevini tarafımıza tevdi ettikten sonra yapacaklarımız konusunda bilgi vermeyi daha anlamlı buluyorum.

İlk işimiz odamızın bozulan imajını düzeltip, 4 yıl önce devrettiğimizde nasıl saygın bir konumdaysa o konuma getirmek olacaktır.

Odanın özellikle “maaş” adı altında çarçur edilen kaynaklarını ait olduğu yere yani şahısların değil üyelerin hizmetine aktaracağız.

Önceki dönemde yürüttüğümüz rutin ve kendi geliştirdiğimiz faaliyetlerin güncellenerek tekrar hayata geçirilmesi saklı kalmak üzere,

Ek olarak;

  • Odamızın daha aktif çalışabilmesi, kolay denetlenebilmesi ve şeffaf yönetilebilmesi için 24 kişilik yönetim kurulumuzun içinden 4 komisyon oluşturarak görev dağılımını sağladıktan sonra, her komisyon kendi alanında çalışma yürütecektir.
  • Odaya ait, çok amaçlı yeni bir hizmet binası ile ilgili yarım kalan projemizi ivedilikle hayata geçireceğiz. Bu projemizle odamızı daha modern bir hizmet binasına kavuşturacağız.
  • Kentimizin önemli sorunlarından olan ve nüfusun ciddi bir bölümünü esnaflar oluşturduğu için birebir esnafımızın sorunu olan, Doğumevi Kavşağı, Sanayi Sitesi Kavşağı, Sanayi Sitesi yol ve çevre duvarı başta olmak üzere benzeri birçok atıl kalmış hizmeti hayata geçirmek için tüm gücümüzle mücadele edeceğiz.
  • Yine kentin ciddi bir sivil toplum kuruluşu olacak olan odamız öncülüğünde kentin ileri gelenlerinden, başta esnaflarımız olmak üzere bütün kentin sorunlarının tartışılması ve çözümü için lokomotif güç olacak bir Akil İnsanlar Heyeti kuracağız.

Tüm bu vaatler aslında sadece birer vaat değil, çoğunluğu hayata geçirdiğimiz ve hayata geçirmek üzere olduğumuz projelerdi.

Geçmişten tecrübeliyiz,

Geçmişte yaptığımız hatalardan ders çıkardık,

Gelecek 4 yılda hizmete talibiz,

Yaptıklarımız yapacaklarımızın garantisidir diyor,

Tüm esnaflarımızın teveccühüne ve hizmete talip olduğumuzu belirtiyoruz.

Hepinize ekip arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.