58 yaşındaki Kanadalı mühendis Bitlis’te Müslüman oldu

BİTLİS NEWS (TATVAN) - Kanadalı 58 yaşındaki bilgisayar mühendisi Paul Philippe (58) Bitlis’in Tatvan ilçesinde kelime-i şehadet getirerek müslüman oldu. Evli ve 3 çocuk babası olan Paul Philippe Afganistan’da aynı dönemde çalıştığı iş insanı Cengiz Aslan sayesinde tanıştığı İslam dinine geçti. Aslan ile birlikte Tatvan’a gelen Paul Philippe burada şahitlerin huzurunda kelime-i şehadet getirerek müslüman oldu. Müslüman olan Paul Philippe Cemal Salih adını aldı.

“HRİSTİYANLIK TEOLOJİSİNE HAKİM BİRİ”

Paul Philippe ile Afganistan’da tanıştığını ve Phlippe’in Hristiyanlık teolojisine hakim olduğunu söyleyen iş insanı Cengiz Aslan, 4 yıldan beridir de dini anlamda sorgulama içerisinde olduğuna dikkat çekti.  Aslan “Kendisiyle Afganistan’da tanıştık. Uzun süredir dini anlamda sorgulamaları vardı. Kendisini Türkiye’ye davet ettim. Geldiğinde 15 gün kadar sohbet etme, konuşma imkanı bulduk. En büyük sorgulamaları teslis inancı ve Hz. İsa’nın “Allah’ın oğlu” olarak nitelendirilmesi idi. Paul İncil’in bir çok varyasyonunu okumuş, Hristiyanlık teolojisine hakim biriydi. Bu konularla ilgili bilinen yanlışlıklar, konuşmalarımız ve karşılıklı tartışmalarımızla giderildi. Bunun sonucunda mutmain olarak Allah’a teslim oldu. İsmini de Cemal Salih olarak değiştirdiğini söyledi. Allah hidayetini kabul etsin inşallah, Allah kendisinden razı olsun.” dedi.  

Müslümanlığı tercih ettiğini ve kelime-i şehadet getirmek istediğini söyleyen Paul Philippe’e Bitlis Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sinan Aygül eşlik ederek, kelime-i şehadet getirmesine yardımcı oldu.

Philippe’in kelime-i şehadet getirmesine şahitlik eden Tatvan’lı Ergin Sönmezler adlı vatandaş da önemli ve anlamlı bir ana tanıklık etmekten memnun olduğunun söyleyerek “Bugün bizim için özel ve anlamlı bir gündü. Kendisinin yeryüzüne bir nur olarak indirilen İslam dinine geçiş kararına çok sevindik. Kararın mübarek ramazan ayından hemen önceye denk gelmesi de ayrı bir güzellik oldu.” dedi.

Müslüman olduktan sonra Cemal Salih adını alan Paul Philippe tercihinden dolayı mutluluğunun dile getirerek “Ben daha önce dindar bir protestan Hristiyan’dım. İslam dinini Müslüman arkadaşlarım ve beraber aynı yerde çalıştığım insanlar sayesinde tanıdım. Sonra kendi özgür irademle araştırdım ve bu sonuca vardım. Ben çok mutluyum, ben Müslüman oldum, elhamdülillah. Bugün burada sizinle olmaktan çok büyük gurur duyuyorum.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.