banner91

VEDAŞ belediyenin elektriğini kesti: 7 bin 500 nüfuslu belde 5 gündür susuz

SİNAN AYGÜL /BİTLİS NEWS – Borcunu ödeyemeyen vatandaşların elektriğini kestiği için sürekli gündeme gelen dağıtım şirketlerinden biri bu sefer belediyenin elektriğini kesti. Bitlis’in Güroymak ilçesine bağlı Gölbaşı Belde Belediyesinin elektriği borcundan dolayı Van Gölü Elektrik Dağıtım A.Ş. (VEDAŞ) tarafından kesildi. Belediyenin içme suyu depoları da enerjisiz kaldığı için bin 500 haneli ve 7 bin 500 nüfuslu beldeye 5 gündür su verilemiyor.

'ELİMİZİ YÜZÜMÜZÜ YIKAYACAK SUYUMUZ YOK'

Belde sakinleri su verilememesinden dolayı tepkili. Günlük ihtiyaçlarını bile karşılayamadıklarını söyleyen belde sakinlerinden Cengiz Erbeği, “Günlerdir çok ciddi sorunlar yaşıyoruz. Hijyen sorunları çıkmaya başladı. Elimizi yüzümüzü yıkayacak suyumuz yok ne yazık ki. Taşıma suyla köyden uzaktaki çeşmelerden ya da bahçesinde kuyusu olanlardan su alıyoruz. Bu sorunun bir an önce giderilmesini istiyoruz. Vatandaş olarak bizim bir suçumuz da yok yapabilecek bir şeyimiz de yok. Mağduriyetimizin artmaması için yetkililerin bu konuya bir an önce el atmasını istiyoruz” dedi.

BELEDİYE BAŞKANI AVUNÇ: UZUN YILLAR ELEKTRİK BORCU ÖDENMEMİŞ

Demokrat Partili Belediye Başkanı Mehmet Avunç ise, kendilerinden önce 10 yıldan fazla süre belediyenin elektrik faturası ödemediğini ve bu nedenle ciddi bir borç biriktiğini anlattı. Muhalif parti oldukları için kendilerine ayrı bir muamele uygulandığını iddia eden Avunç, şöyle konuştu: “Uzun yıllar belediye elektrik borcu ödememişti. Biz göreve gelince elektriklerimiz kesildi, halkımız yine susuz kaldı. Geçtiğimiz yıl bütün belediyelere elektrik borçlarının ödenmesi için kredi imkanı sağlandı. Biz de 400 bin lira kredi çekerek elektrik borcumuzu ödedik. Bütün AK Partili belediyelere, geçmiş borçtan dolayı elektriklerinin kesilmeyeceğini taahhüt ettiler. Ama biz farklı partiden olduğumuz için bize taahhütname vermediler. Şimdi de kalan eski borcumuzdan dolayı elektriğimizi kestiler. Sadece hizmet binamız değil, belediyeye ait bütün aboneler kesildi. Bunun için de beldeye içme suyu sağlayan su depoları da var. Bundan dolayı kesintinin olduğu günden beri beldeye su veremiyoruz."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.