Bir doğa harikası daha "beton" dökülerek katledildi

SİNAN AYGÜL / BİTLİS NEWS - Bitlis'in Güroymak ilçesi Budaklı köyünde bulunan, mandaların kış aylarında sıcak suda yüzmeleri ile dünya çapında fotoğraf sanatçılarının ve doğaseverlerin uğrak noktası olan 'Budaklı Kaplıcaları'nın etrafına beton dökülerek hem doğal görüntü ortadan kaldırıldı hem mandaların sıcak suya erişmeleri engellendi.

Betonarme yapılaşma her yıl kış aylarında mandaların sıcak suda yüzmeleriyle ortaya çıkan görsel şöleni görüntülemek için kaplıcaya ziyarete gelen yerli ve yabancı turistler tarafından tepkiyle karşılandı.

İlçeye bağlı Budaklı köyünde bulunan ve alt-üst yapı işleri yönüyle İl Özel İdaresi hizmet sınırları içinde bulunan kaplıcada beton havuz özel idare ve belediye araçlarıyla yapılırken ilgili resmi kurumların yöneticileri yapıdan haberdar olmadıklarını iddia ettiler.

Güroymak Kaymakamı Ramazan Cankaloğlu, uygulamanın muhtar tarafından yapıldığını söyledi.


Mandaların suya girdiği kaplıcalar hem fotoğrafçıların hem de turistlerin ilgisini çekiyordu. 

‘HABERİMİZ YOK’

İl Özel İdaresi hizmet sınırları içinde bulunan kaplıcadaki beton örme işlemi, özel idare ve belediye araçlarıyla yapıldı. Ancak ilgili resmi kurumların yöneticileri yapılan işlemden haberdar olmadıklarını iddia etti.

Konuyla ilgili Güroymak Kaymakamı Ramazan Cankaloğlu, yapının muhtarlık tarafından hijyen amacıyla yaptırıldığını söyledi. Cankaloğlu "Orası hayvan ve insanların ortak kullandığı bir alan, bu yüzden hijyen sorunları ortaya çıkıyordu. Her gün binlerce insan ziyaret ediyor. Muhtarlık kendi inisiyatifiyle ‘biraz çeki düzen verelim, insanlarla mandaları ayıralım’ kaygısıyla yaptırmış. Bizim orayla ilgili geniş kapsamlı bir peyzaj çalışmamız var ancak henüz hayata geçmedi” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.