Batman Cezaevi’nde tutuklular isyan çıkardı, cezaevi yanıyor!

BİTLİS NEWS (GÜNCEL) - Koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle ceza infaz düzenlemesine ilişkin taslak hazırlayan hükümet, siyasi nedenlerle tutuklananları kapsam dışında bırakması tartışmaları sürerken,  Batman M Tipi Kapalı Cezaevi’nde isyan çıktı. Tutuklular "İsyan" sloganları atarak koğuşları ateşe verirken, çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi cezaevine geldi. Özel Harekat ve çok sayıda zıhlı araç cezaevi çevresini güvenlik çemberi ile kuşattı. Cezaevi önünde bulunanlar kitle ise Batman Valisi’nin apar topar cezaevine geldiğini kaydetti.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde cezaevine çok sayıda  ambulans ve itfaiyenin sevk edildiği görülüyor. Tutukluların yangın çıkardığı belirtilerek, paylaşılan görüntülerde cezaevinde isyan sesleri ve dumanlar yükseldiği de görülüyor.

Cezaevi önüne gelen çok sayıda ailenin endişeli bekleyişi sürerken, bölgeye giden avukatların ise girişlerine izin verilmiyor. 

DEMİR:TEDİRGİNLİKLE BEKLİYORUZ

Kayyım atanan ve görevinden uzaklaştırılan Batman Belediyesi Eş başkanı Mehmet Demir twitter hesabından yaptığı paylaşım ile “Batman cezaevinde yangın... Çıkartılması planlanan ve siyasi tutsakların kapsam dışı bırakılması düşünülen tasarıyı protesto eden tutukluların kaldığı cezaevinde yangın. Avukatların içeri girmesine izin verilmiyor. Büyük bir tedirginlikle cezaevi önünde bekliyoruz” ifadelerini kullandı. 

BAŞSAVCILIK: ADLİ TUTUKLULAR KISMINDA YANGIN ÇIKTI

Konuya ilişkin İnsan Hakları Derneği Batman Şubesi yaptığı yazılı açıklama ile cezaevi önünde çok sayıda kişinin toplandığını ve resmi açıklamanın derhal yapılması gerektiğini vurguladı. Batman Barosu ise yaptığı duyuru ile konunun takipçisi olduklarını ve adli mahkumların olduğu kısımlarda yangının çıktığını belirtti. Başsavcılıktan edinilen bilgiye göre ise adli tutuklular bulunduğu kısımlarda yangının çıktığını belirttiği öğrenildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.