Yeşil Sol adayları Bitlis’te basınla bir araya geldi

BİTLİS NEWS (BİTLİS)- Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Bitlis milletvekili adayları Semra Çağlar Gökalp, Hüseyin Olan ve Enver Barin 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü sebebiyle Bitlis’te çalışan basın emekçileri ve basın meslek örgütleriyle bir araya geldi. Toplantıya milletvekili adaylarının yanı sıra HDP ve YSP il eş başkanları Bitlis Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sinan Aygül, Bitlis Basın Cemiyeti Başkanı Emre Aydemir, yerel ve yaygın basın kurumları ile ajans temsilcileri katıldı.

Kent sorunları, basın ve ifade özgürlüğü üzerindeki baskılar gibi konuların konuşulduğu toplantıda milletvekili adayları parti programları ve seçimden sonra yapacakları hizmetler konusunda açıklamalarda bulundular.

“EN TEMEL SORUNUMUZ ANTİDEMOKRATİK DÜZEN”

Ülkede sistemin her geçen gün demokrasiden daha da fazla uzaklaştığına dikkat çeken YSP Bitlis Milletvekili Adayı Semra Çağlar Gökalp temel sorunların başında antidemokratik düzenin ve bu düzenin oluşturduğu adaletsizliğin olduğunu söyledi.

Gökalp “Bu ülkede en temel problemin inkar ve imha politikaları sonucu ortaya çıkan antidemokratik düzen olduğunu biliyoruz. Ülkeye demokrasi geldiğinde, demokrasiyi örgütlediğimizde, inkar politikası son bulduğunda, hepimiz kendi kimliğimizle özgürce yaşadığımızda geri kalan bütün sorunların tali sorunlar olduğunu göreceğiz. Çok uzağa gitmeye gerek yok memleketimizin taşı toprağı altın, toprağından bereket fışkıran bir coğrafya burası ama görüyorsunuz tarım bitmiş, hayvancılık bitmiş, sanayi yok, var olan da ne yazık ki yandaş bir azınlığın elinde tekelleşmiş. İstihdam adı altında pazarlanmaya çalışılan çalışma alanlarının da insanımızın en verimli çağında emeğinin sömürülmesinden, modern kölelikten başka bir şey olmadığını görüyoruz. Küresel sermayenin ucuz iş gücü yüzünden üçüncü dünya ülkeleriyle aynı muameleye tabi tuttuğu bu ülkede, 18-35 yaş arası gençlerin emeğinin sömürüldüğü tekstil atölyelerindeki, çalışan artışını büyük bir lütuf gibi pazarlamaya çalışan bir aymazlık var karşımızda. Oysaki insanımızın hakkettiği ve özlemini duyduğu, bizim de tesisi için çabalayacağımız şey, eğitimde, iş hayatında, sosyal hayatta, hayatın her alanında fırsat eşitliğidir. Onurlu bir yaşam için önce herkesin kendi kimliği ile özgürce kendini ifade imkanı olması ve gelir adaletsizliğinin ortadan kalkması ile mümkündür. Bunun yolu da haramilerin saltanatını yıkmaktan geçiyor, biz de yoldaşlarımızla o yola çıktık. Biz demokrasi için, hırsızlığın, yolsuzluğun, inkarın, asimilasyonun önüne geçmek için mücadele ediyoruz, edeceğiz. Bunun önüne geçmeyi başardığımızda geri kalan bütün sorunların da çözüldüğünü göreceğiz.” dedi.

“BÜTÜN BASKILARIN SON BULMASI İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ”

YSP milletvekili adayları Hüseyin Olan ve Enver Barin ise genel konular hakkında değerlendirmelerde bulunarak Bitlis merkezde 4 Mayıs Perşembe günü yapılacak mitinge davet çağrısı yaptılar.

Olan “Bugün dünya basın özgürlüğü günü, basın çalışanları üzerindeki baskıyı kınıyoruz. Nasıl ki siz basın mensupları olarak baskı altındaysanız ne yazık ki bizler de siyasetçiler olarak baskı altındayız. Her yönden, toplumun her kesimiyle beraber ciddi bir baskı ve zulme maruz kalıyoruz. Esas mücadelemiz de esasında bu bütün baskıların son bulması mücadelesidir.  Bunun hep beraber başaracağımıza inanıyorum.” Dedi.

YSP Bitlis Milletvekili Adayı Enver Barin ise “Yarın HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ve HDP Bitlis milletvekilimiz Celadet Gaydalı’nın katılımıyla Bitlis merkez Ulu Cami önünde saat 13:00’da mitingimiz olacaktır. Bütün halkımızı davet ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Milletvekili adayları ve partililer toplantının ardından Bitlis halkını 4 Mayıs Perşembe günü saat 13:00’da Bitlis Merkez Ulu Cami önünde yapılacak mitinge davet etmek için esnaf ziyaretine çıktılar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.