Tatvan'da düşen helikopterin enkazı kaldırılıyor

BİTLİS NEWS / BİTLİS - Bitlis'in Tatvan ilçesinde düşen ve 11 askerin yaşamını yitirdiği helikopterin enkazı kaza yerinden kaldırılmaya başlandı. 

Bingöl'den Tatvan'a gitmek üzere kalkan Kara Kuvvetleri Komutanlığına ait Cougar tipi bir helikopter Tatvan kırsalında düşmüştü. 

Kazada helikopterde bulunan Korgeneral Osman Erbaş, Topçu Kd. Çvş. Nazmi Yılmaz, İsth. Alb. Şentürk Aydınyer, Bkm. Yzb. Salih Sarıoğlu, Bkm. Asb. Kd. Bçvş. Mehmet Demir, Mu. Asb. Kd. Üçvş. Ömer Umulu, Kr. Plt. Yzb. Tayfun Kureş, Kr. Plt. Yzb. Gökhan Uysal, Tekns. Kd. Çvş. Şükrü Karadirek ve P. Uzm. Çvş. Tolga Demirci yaşamını yitirirken Binbaşı Alptekin Köprülü ve Yüzbaşı Ender Uzunçakmak da yaralandı. 

KAZA YERİNDEKİ İNCELEMELER BİTTİ

Tatvan'a bağlı Çekmece (Şahmiran) köyü kırsalındaki Nemrut Dağı eteklerine düşen helikopterin enkazında dün başlayan kaza kırım ekiplerinin çalışmaları tamamlandı.

Helikopter enkazından alınan parçalar brandalarla kapatılarak iş makineleri ve traktörlerle köye yakın araziye taşınıyor burada kamyonlara yüklenen parçaların incelenmek üzere Ankara ya da Malatya'ya götürüleceği öğrenildi. 

Kaza kırım raporuyla ilgili ise herhangi bir açıklama henüz yapılmadı. 

"KİMSE GÖRÜNTÜ ÇEKMESİN" 

Enkazın olduğu Çekmece köyüne, jandarma ekiplerince giriş çıkışlar kapatılırken, gazeteciler de köye alınmıyor.  

Köy camisinin minaresinden ise kimsenin görüntü çekmemesi yönünde anonslar yapılıyor. 

YARALILARIN SAĞLIK DURUMU İYİ

Kazadan yaralı kurtulan Binbaşı Alptekin Köprülü ve Yüzbaşı Ender Uzunçakmak'ın Tatvan Devlet Hastanesi'nden Bitlis Devlet Hastanesi'ne sevk edildiği ve sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.