BİTLİS NEWS (TATVAN) - Bitlis'in Tatvan ilçesinde verdiği hutbede İsrail'in Gazze katliamına ilişkin söylediği sözlerden dolayı görevinden uzaklaştırılan Tatvan Saadet Camii imamı Mesut Adabağlı'nın açığa alınması Cuma namazı çıkışında yapılan basın açıklamasıyla protesto edildi. 

Adabağlı'nın imamlık yaptığı Tatvan Saadet Camii önünde Cuma namazı çıkışı toplanan kitle durumu basın açıklamasıyla protesto etti.

Tatvanlı vatandaş Engün Tülay tarafından okunan basın açıklaması şöyle;

"Bismillahirrahmanirrahim

Hamd alemlerin rabbi olan Allah'a mahsustur. Selam Resulüne ashabına Pak ehli beytine ve onların izinden gidenlere olsu

Sevgili müslümanlar!

Tüm dünya tarafından bilinmektedir ki katil İsrail Gazze'de büyük bir katliam yapıyor. Kardeşlerimiz Şehit ediliyor .Kadınlarımız dul, çocuklarımız yetim bırakılıyor. Biz Müslümanlar olarak Türkiye Cumhuriyeti'nin Gazzedeki kardeşlerimize yardım etmesini beklerken ,bırakın yardım etmeyi israil'e giden ticaret mallarını bile engelleyemiyor. BU hakikati dile getiren Mesut hocamızı görevden uzaklaştırıyor. Mesut hocamızın görevden uzaklaştırılmasını kınıyor ve bu hatadan dönülmesini talep ediyoruz. 

Mesut hocamızın söylediklerini bizde söylüyoruz .

Ey Yöneticiler! neden ordularınızı Aksaya göndermiyorsunuz?

Neden İsrail'e giden ticaret mallarına engel olmuyorsunuz?

Allah'tan Korkmuyor musunuz?

Sizleri Allah'tan Korkmaya ve tarihi sorumluluklarınızı yerine getirmeye davet ediyoruz."

Bitlis milletvekili Hüseyin Olan ise konuyu meclis gündemine taşıyarak Cumhurbaşkanı yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın cevaplaması istemiyle soru önergesi verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İsmail 5 ay önce

Riyakar Müslümanlık işte bu. İktidarı eleştiren imamı işten atarsa Riyakar imamların arkasında kılınan namaz sayılmaz bence