Kayyumda olan CHP Bitlis İl Başkanlığına yeniden kayyum atandı

BİTLİS NEWS (BİTLİS) - CHP genel merkezi tarafından atanan kayyum heyeti yönetiminde olan CHP Bitlis İl Başkanlığı’na mahkeme tarafından yeniden kayyum atandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi tarafından kongre yapmak üzere 22 Şubat 2022’de atanan Mehmet Cahit Geylani başkanlığındaki kayyum heyetinin yasal süresi olan 45 gün içerisinde olağanüstü genel kurulu yapmaması üzerine parti üyeleri mahkemeye başvurdu.

Mahkeme 7 Eylül tarihli karar duruşmasında aralarında eski CHP Bitlis İl Başkanı Veysi Uyanık’ın da bulunduğu Zeynelabidin Küçükdağ, Rahmetullah Ak, Veysi Acar, Durmaz Sadak, İsmail Nacar ve İkram Karaca’dan oluşan 7 kişilik heyeti kayyum olarak atadı.

Partililer adına Ankara 9. Sulh Hukuk Mahkemesi’nde Haziran ayında kongre yapılmadığı için kayyum atanması talebiyle dava açtıklarını söyleyen Av. Oğuz Akçay “Parti yönetimi il kongresini tüzüğe aykırı bir şekilde yapmıyor. Biz de kongreyi yapmak üzere kayyum atanmasını talep ettik. Mahkeme talebimizi değerlendirdi, parti yönetiminin yaptığını hukuka aykırı buldu il kongresini yapmak üzere kayyum atadı.” dedi.

“KONGRE ÇAĞRILARIMIZ YANITSIZ KALDI”

22 Şubat tarihinden beri kongre yapılmasını beklediklerini söyleyen eski CHP Bitlis İl Başkanı Veysi Uyanık “Bizler demokratik bir ortamda ve şekilde olağanüstü kongre yapılmasını bekliyorduk. Ancak yapılması gereken sürede yapılmadı. Taleplerimiz, kongre çağrılarımız gerekçesiz bir şekilde yanıtsız kaldı. Malum çok önemli ve tarihi bir süreçten geçiyoruz. Böyle bir dönemde partimizin genel kurul yapmaması, seçim sürecine güçlü ve hazırlıklı girmemesi üzüntü verici bir durumdu. Bu sebeple yargıya gidildi. Mahkeme de olağanüstü kongre yapmak üzere bizleri görevlendirdi. Biz de partimize yakışır bir şekilde, demokratik teamüllere uygun bir kongreyi süresi içerisinde yapacağız.”  dedi.

“SİYASİ BİR KARAR”

Kararın siyasi olduğunu savunan mevcut il başkanı Geylani ise “Karar hukuka uygun değil, siyasi bir karar. Genel merkez değerlendiriyor konuyu, karara itiraz edeceğiz.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.