KAMER Bitlis; "Bu ülkede dört şey olmayacaksın: Kadın, ağaç, çocuk hayvan"

BİTLİS NEWS (BİTLİS) - KAMER Vakfı Bitlis Temsilciliği, Pınar Gültekin hakkında basın açıklaması yaptı. 

KAMER Vakfı Bitlis Temsilcisi Mehtap Çiçek tarafından yapılan açıklama şöyle;

"Dün Pınar’ın bir avuç kalmış cesedini toprağa verdik. Anasının feryatları yüreğimizi yaktı. Kürtçe ağıt yakıyordu.  “Weyla ez qurbana vê kêlê, qurbana vê qebrê bûma, kêla wê çiqas mezin nîne, nehiştin keça min mezin bibe, mirazê xwe bike”  “Kabrine kurban olduğum, mezar taşı nasıl da küçük kaldı. Kızımın büyümesine, muradına ermesine izin vermediler.” diyerek ağlıyordu. 

Bu kez sesimiz henüz hayatının baharında vahşice öldürülen Pınar Gültekin için çıkacak. Kadına şiddet son bulana kadar, kadınların korkmadan yaşayabildiği bir toplum olana kadar susmayacağız!

Hiçbir kadın hiçbir nedenle şiddetin hiçbir türünü hak etmiş değildir. Bunu savunan, ima eden herkes katil herkes katilin suç ortağıdır.  

Katiller, kadın düşmanları, tacizciler ve onları savunanlar İstanbul Sözleşmesi ve 6284’e saldıranlar susacak.  Kadınlar konuşacak.

Pınarın ölümünün sorumlusu kadınları eşit görmeyenlerdir. Kadın örgütlerini, İstanbul sözleşmesini, şiddet yasasını hedef gösterenler, öldürülen tüm kadınların katilidir.

Bu ülkede dört şey olmayacaksın Kadın, ağaç, çocuk hayvan.

İstanbul Sözleşmesi Yaşatır."
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.