BİTLİS NEWS (BİTLİS) - Gaydalı, yanlış karar verdiği iddia edilen hakim ve savcının Bitlis ve Şırnak’a sürgün edilmesine tepki gösterdi.

HDP Bitlis Milletvekili Mahmut Celadet Gaydalı yanlış karar verdiği iddia edilen hakim ve savcının Bitlis ve Şırnak’a tayin edilmesine, “Bitlis sürgün yeri olarak mı görülüyor?” diyerek tepki gösterdi.

Gaydalı’nın mecliste yaptığı konuşma şöyle, “Yanlış kararlar verdikleri iddiasıyla Bitlis ve Şırnak'a tayini çıkarılan, daha doğrusu sürgün edilen savcı ve hâkimler yargının bağımsız olmadığının kanıtıdır. Turgut Özal'ın da kendi döneminde bir emniyet müdürünü Hakkâri'ye sürüp "Gitsin de aklı başına gelsin." sözleri de bölgeye ne gözle bakıldığını göstermektedir. Bu bölgeleri sürgün yeri olarak ilan ederek kendi kriterlerinize göre işe yaramayan veya yanlış kararlar veren memurları buraya göndermek, ayrımcılığı yapanların iktidar partisi ve yandaşları olduğunun kesin ve net göstergesidir. Bizim illerimiz ne Rusya'nın Sibirya'sı ne Amerika'nın Guantanamo kampları ne de rehabilitasyon merkezleridir. Hâlâ bu kafaların, eşitlikten ve kardeşlikten bahsederek toplumu uyutmasını da kabul etmiyoruz. Yüzyıllık yanlış politikalar ve uygulamaların değişmediğinin kanıtlarıdır.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.