banner91

DEVA Partisi Bitlis’te teşkilatlarını tanıttı

BİTLİS NEWS (BİTLİS) - Ali Babacan liderliğinde kurulan Demokrasi ve Atılım Partisi’nin (DEVA) Burhan Aksoy başkanlığındaki Bitlis İl Teşkilatı tanıtım toplantısı düzenledi. 

Bitlis Rahva mevkiinde bulunan Merit Otel’de düzenlenen tanıtım toplantısına DEVA Partisi kurucularından ve Merkez Disiplin Kurulu üyesi Bitlis eski milletvekili Abdurrahim Aksoy da katıldı. 

Salgından dolayı halka açık yapılmayan tanıtım toplantısına il başkanı, ilçe başkanları ve il-ilçe yöneticileri katıldı. 

Toplantıda konuşan DEVA Partisi Bitlis İl Başkanı Av. Burhan Aksoy Bitlis genelinde yürütülen örgütlenme çalışmaları hakkında bilgi verdi. Bitlis’in örgütlenme çalışmalarını en erken bitiren il olduğuna dikkat çeken Aksoy emeği geçenlere teşekkür etti. 

“SAYGIN VE GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE İDEALİNİ GERÇEKLEŞTİRMEK İÇİN YOLA ÇIKTIK” 

DEVA Partisi’nin parti programında yer alan politikaları benimseyerek hareket edeceklerini söyleyen Başkan Aksoy “Parti programında yer alan politikaların gerçekleştirilmesi suretiyle; kuvvetler ayrılığı esasına ve hukukun üstünlüğüne dayanan; yargının tarafsız ve bağımsızlığı ile hukuk güvenliğinin en üst düzeyde sağlandığı; katılımcı ve çoğulcu demokrasinin hakim olduğu; uluslararası sözleşmeler ve evrensel değerler çerçevesinde temel insan haklarının ve başta ifade ile basın özgürlüğü olmak üzere tüm özgürlüklerin garanti altına alındığı; şiddet, korku, baskı, ötekileştirme, ayrıştırma ve ayrımcılığın yaşanmadığı; hukuka bağlı, vatandaş odaklı, katılımcı, tarafsız, saydam, hesap verebilir, denetlenebilir, etkili ve verimli bir kamu yönetiminin hayata geçirildiği; herkesin insan onuruna yaraşır yaşam ve refah standartlarına ulaştığı; çocuklarımızın ve gençlerimizin geleceğe umutla baktığı, milletimizin barış ve huzur içinde yaşayacağı, saygın ve güçlü bir Türkiye idealini gerçekleştirmek amacıyla yola çıktık.” dedi. 

“BİZİ ELEŞTİRMENİZE, HATAMIZI YÜZÜMÜZE VURMANIZA KIZMAYACAĞIZ”

Basın ve ifade özgürlüğüne dönük baskılara dikkat çeken Aksoy “Siz basın mensuplarına kapımız her zaman açık olacaktır. Bizi eleştirmenize, hatalarımızı yüzümüze vurmanıza asla kızmayacağız. Sizi hain, onun bunun adamı şeklinde itham etmeyeceğiz. Eleştirilerinizle daha doğru şekilde yol bulmaya çalışacağız.” dedi. 

“ELİMİZİ TAŞIN ALTINA SOKTUK” 

Toplantıya katılan Bitlis eski milletvekili ve DEVA Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Adburrahim Aksoy ise ülkenin geldiği durumdan ve Ak Parti’nin kurulduğu dönemdeki ruhtan uzaklaşmasından rahatsız oldukları için yola çıktıklarını söyledi. 

Aksoy “Bizler Ak Parti’nin kurulduğu dönemki ruhundan uzaklaştığı, ülkenin demokrasiden uzaklaştığını gördüğümüzde eleştirilerimizi dile getirdik, engel olmaya çalıştık. Ancak eleştiren her arkadaşımız bir şekilde diskalifiye edildi. Gelinen noktada çözümün yine dürüst ve ahlaklı siyasette olacağına inandık ve o yüzden elimizi taşın altına soktuk. Bu ülkenin bütün sorunlarının çözümüne talibiz. Bunu yaparken de asla ama asla evrensel demokratik değerlerden uzaklaşmayacağımızı da taahhüt ediyoruz.” Dedi. 


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
kasrikli 4 yıl önce

yıllardır o parti senin bu parti benim dolaşıyorsunuz. hangisi güç kaybediyorsa uzaklaşıyorsunuz. ancak kendi tarihinizden, kültürünüzden ve benliğinizden ne kadar ödün verdiğinizi asla görmüyorsunuz. kömürcü oluyorsunuz, makarnacı oluyorsunuz, tırşıkçi oluyorsunuz bir türlü kürt olamıyorsunuz... hdp hdp hdp... yaşasın halkların demokratik partisi ve onun onurlu duruş sergileyen başkanı selahattin demirtaş....