DEVA Partisi Bitlis 1. olağan kongresi gerçekleştirildi

BİTLİS NEWS (BİTLİS) - Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan il örgütünün 1. Olağan kongresine katılmak üzere Bitlis’e geldi. 

Bitlis Merit Otel Düğün Salonunda gerçekleşen Kongrede söz alan Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Bitlis İl başkanı Burhan Aksoy Bitlis’teki işsizlik ve eğitim sorunlarına değinirken ‘’İnsanlar düşüncelerini ifade etmekten korkuyor, tüm sessiz çığlık sahipleri artık değişimin zorunluluğu konusunda hemfikir, değişimin artık şart olduğunu ve dayanamıyoruz diyenleri görüyoruz çok rahat bir şekilde görüyoruz’’ dedi.

Babacan ‘’Oyunuza, iradenize, seçtiklerinize sahip çıkmak için buradayız" 

Babacan'ın Bitlis'teki konuşmasının genelinde Kürt sorunu, hak, eşitlik, adalet, demokrasi vurgusu öne çıktı.

"Sabaha karşı operasyonların yapılmayacağı bir Bitlis için buradayız" diyen Babacan Bitlislilere ''Oyunuza, iradenize, seçiminize ve seçtiklerinize sahip çıkmak için buradayız. Kayyum siyasetine dur demek için buradayız." diye seslendi.

Ülkenin zor zamanlardan geçtiğini, adalet, haksızlık ve hukuksuzluğun, insan hakları ihlallerinin, özgürlüklerin ayaklar altına alındığını söyleyen Babacan "Akıllı telefonun küçücük ekranından korkuyorlar. Gençlerin o klavyeden yazdığı bir iki küçük eleştiriden korkuyorlar. İfade özgürlüğü kalmadı, eleştirenler işten atılıp tutuklanıyor, sosyal medyada eleştiri yapan gençler evlerinden alınıyor, gazeteciler haber yaptıkları için yargılanıyor, yargının en üst mahkemesine tehditler savruluyor. İktidar partisi ve küçük ortağı kendilerine göre bir makbul vatandaş, bir tek tip insan kitlesi oluşturmaya çalışıyor, artık yeter!'' dedi.

Devletin insan için var olduğunu söyleyen Babacan, hiçbir şeyin insan haysiyeti ve onurundan daha önemli olmadığını vurguladı. 

Yapılan Kongrenin Ardından Tatvan’a geçen Babacan ve Partililer burada Esnafla selamlaştıktan sonra, sivil toplum örgütü  temsilcilerinin yer aldığı yemeğe katıldı. 

Yemeğin sonrasında program sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.