CHP'li Uyanık "CHP olarak eğitimin sorunlarını çözmeye talibiz"

BİTLİS NEWS (BİTLİS) - Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 81 ilde, eğitimde yaşanan sorunlarla ilgili eş zamanlı yaptığı açıklama Bitlis'te il başkanı Veysi Uyanık tarafından yapıldı. 

Uyanık CHP Bitlis il binasında yaptığı açıklamada "Ülkemiz ağır bir pandemi sürecinden geçmektedir. Bu süreçte  tüm alanlarda olduğu gibi eğitim alanında da büyük sorunlar yaşanmaktadır. 18 yıllık AKP döneminde günü birlik politikalarla bilimsel, rasyonel, eşit koşullarla ulaşılabilir olmaktan çıkan eğitim sistemimiz pandemi sürecinde tamamen felç olmuştur. Yeni eğitim ve öğretim yılı pandemi koşullarında başlarken, devlet okullarına giden öğrencilerden 3 milyon 17 bin 718 öğrencinin evinde internet, EBA  üzerinden uzaktan eğitim alacak 754 bin 718 öğrencinin evinde ise televizyon bulunmamaktadır. Bu çocuklarımızın eğitim alamayacakları bu günden açıktır.  Çocuklarımızın eğitimi, sorunlarına hep birlikte çözüm arayacağımız en temel alanlardan  birisidir. Eğitim sıcak siyasetin konusu olamaz. Salgında eğitim sürecine ilişkin Sayın Genel Başkanımızın bu hafta açıkladığı 14 maddelik çağrımızı yineliyoruz " dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.