banner91

Bitlis’teki orman yangını kontrol altına alınabildi

BİTLİS NEWS (BİTLİS) - Bitlis merkeze bağlı Buzlupınar (Ava Weqfê) bölgesinde çıkan ve 4 gündür devam eden orman yangınları karadan ve havadan müdahale ile kontrol altına alınabildi.

Son durumla ilgili bilgi veren Bitlis Orman İşletme Müdürü Tahir Baydaş yangının etrafının çevrildiğini söyleyerek “Yangının dört bir yanını çevirdik sabah saatlerinde. O andan beri işçi gücü ve yer yer araç desteğiyle kalan parça parça yangınları da söndürüyoruz. 4 gündür 100’e yakın personel, arasözler, ilk müdahale araçları, helikopter ve emniyete ait TOMA’larla süren müdahalelerle yangını bitirme noktasına getirdik. Çok sıra dışı bir durum yaşanmazsa kontrol altında olan yangını tamamen söndüreceğiz. Halihazırda sönen yerlerde ise soğutma çalışmalarımız devam ediyor. Yangın tamamen bittikten sonra ne kadarlık alanda etkili olduğu ve yarattığı tahribata ilişkin kapsamlı bilgi paylaşacağız. ” Dedi.

4 gündür devam eden ve rüzgarın da etkisiyle zaman zaman artan yangına Bitlis Orman İşletme Müdürlüğü, Jandarma, Bitlis Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü, Muş, Siirt ve Van’dan gelen 90 kişilik ekip ile son gün gelen bir yangın söndürme helikopteri müdahale etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.