banner91

Bitlis’te hastane yemeği personeli zehirledi!

BİTLİS NEWS (BİTLİS) - Bitlis merkez ve ilçelerindeki devlet hastanelerinde görev yapan personellerin bir kısmı yedikleri hastane yemeğinin ardından kusma, ishal ve mide bulantısı gibi zehirlenme belirtisi şikayetlerle acil servise başvurdu.

Geçtiğimiz Çarşamba günü Bitlis merkez ve ilçelerde bulunan hastanelerin tek mutfaktan çıkan ve aynı firma tarafından yapılan öğle yemeğinden yiyen çok sayıda personel zehirlendi. Hemen hemen tüm hastanelerde yaşanan zehirlenme olayı yemeğin taşımalı olarak götürüldüğü Ahlat Devlet Hastanesinde ise yoğun bir şekilde görüldü. Öğle yemeğini yiyen neredeyse tüm personelin zehirlendiği Ahlat Devlet Hastanesinde, hastane çalışanları kusma, ishal ve mide bulantısı gibi zehirlenme belirtileri gösteren “Gastroenterit” şüphesiyle acil servise başvurdu.

Yemekten zehirlenen personeller çalışamayacak durumda oldukları için yapılan tedavilerinin ardından izne ayrıldı.

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ “BİR KAÇ PERSONELDE ZEHİRLENME ŞÜPHESİ VAR”

Bitlis İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Gazete Duvar’a yapılan kısa açıklamada zehirlenme olayı doğrulanırken açıklamada “Birkaç personelimizde zehirlenme belirtileri var. Tedavileri yapıldı. Zehirlenme sebebi olarak düşünülen yemekten numune alınarak incelenmek üzere laboratuvara gönderildi. Yapılacak incelemenin ardından çıkacak sonuçla zehirlenmenin yemekten kaynaklanıp kaynaklanmadığı tespit edilecek.” denildi.

SES BİTLİS “CİDDİ BİR YEMEK SIKINTISI VAR”

Uzun süredir Bitlis’teki tüm hastanelerde ciddi bir yemek sıkıntısı yaşandığına dikkat çeken Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Bitlis Temsilcisi Serkan Dündar ise idarenin sorunlara duyarsız kaldığını söylüyor.

Dündar "Sendika olarak dün Tatvan Devlet Hastanesinde belirli birimlerde mide bulantısı karın ağrısı şikayeti acil 9 başvuru kaydı olduğu bilgisi aldık arkadaşlarımızın büyük çoğunluğu ayaktan tedavi ile ciddi bir sıkıntı geçirmeden taburcu oldular. Bitlis Ses olarak etken olan sorun tespiti yaptığımızda arkadaşlarımız hastane yemeğinden şüphelendiklerini ifade etmiştir. Söz konusu durum netleştirilmesini açısından sağlık müdürlüğüne bağlı ilgili birimlerin bu konuda inceleme yapma çağrımızı yeniliyoruz. İl genelinde üyelerimizin ve sağlık emekçilerinin hastanedeki yemeklere ilişkin objektif rahatsızlıkları söz konusu olduğunu ekleyerek; Temiz ,güvenilir ,sağlıklı kolay erişilebilir yemek talebimiz yeniliyoruz. Üyelerimiz ve Tüm sağlık emekçilerinin doğal ve temel talebi olan beslenme hakkını savunuculuğunu yapamaya devam edeceğimiz yeniliyoruz.” dedi.

“BUNLAR MAFYA MI?”

Bitlis’te bir kamu hastanesinde çalışan ve güvenlik gerekçesiyle adının açıklanmasını istemeyen bir sağlıkçının ise dikkat çeken beyanları şöyle: “Biz onlarca defa yemek yapan bu firmayı idareye şikayet ettik. Hiçbir şikayetimiz işleme alınmadı. Bazı arkadaşlarımız tehdit edildi. Bize sürekli ‘Bunlar çok güçlü, bunlara kimse bir şey yapamaz kendinizi yormayın’ deniliyor. Biz zaten pandemiden dolayı çok zor şartlar altında, canımızı dişimize takarak çalışıyoruz. Bu şartlar altında ne yazık ki aç karnına çalışıyoruz çünkü yemekler yenilecek gibi değil. Düzeltilmesi için şikayet edince de işimizden edilmekle, can güvenliğimizin tehlikeye girmesiyle tehdit ediliyoruz. Bunlar mafya mı? Hepimizin üzerinde bir psikolojik baskı kurmuşlar kimse bir şey yapamaz boşuna uğraşmayın diyorlar. Şu siyasetçi bu siyasetçi bizim elimizde, bize kimse bir şey yapamaz diyorlar. Ne yapmamız gerektiğini biz de bilmiyoruz, çaresiziz.”

FİRMA YETKİLİLERİNE ULAŞILMIYOR

Konuyla ilgili görüş almak ve iddiaları sormak için ulaşmaya çalıştığımız ilgili firma yetkilileri ise sorulan sorular üzerine telefonu kapatarak arayan numaraları engelledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Personel 3 yıl önce

Daha önceki yıllarda da oldu ama tutulan tutanakları şimdiki Tatvan devlet hastanesi başhekimi gözümün önünde hepsini yırttı. Firma sahibi ile konuştuktan sonra oldu tabi bu . Yani adamlar o derece düşünün artık